Pasniegs Egona Līva piemiņas balvu «Krasta ļaudis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Balvu iedibināja pagājušā gadā un par tās pirmo laureātu kļuva rakstnieks Ēriks Kūlis. Šogad balvai Latvijas izdevniecības pieteica vairāk nekā desmit darbus. Atzinības un naudas prēmijas saņems arī jaunie literatūras censoņi.

Septembrī Liepājā pasniegs rakstnieka Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis". Balvu iedibināja pagājušā gadā un par tās pirmo laureātu kļuva rakstnieks Ēriks Kūlis. Šogad balvai Latvijas izdevniecības pieteica vairāk nekā desmit darbus. Tieši latviskums visplašākajā nozīmē un jūras tematika ir tie atslēgvārdi, ko ietver sevī balva "Krasta ļaudis". Atzinības un naudas prēmijas saņems arī jaunie literatūras censoņi.

Mēs varam būt lepni, ka varējām izveidot rakstnieka, kino scenārista un bijušā liepājnieka Egona Līva piemiņas balvu. Tā, stāstot par "Krasta ļaudīm", atzīst Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna.

Jaunā mākslinieka Anša Alkšņa veidotās balvas, ar stikla cilindra galā sēdošu rakstnieku, un naudas prēmijas autoriem piešķir Liepājas Kultūras pārvalde. Tās ir arī naudas prēmijas – 500, 300 un 200 latu apmērā. Balvas "Krasta ļaudis" vēl viena pievienotā vērtība ir atzinība un novērtējums jaunajiem autoriem. Balvā viņi papildus iegūs arī Egona Līva Kopotos rakstus, kuru izdošanu savulaik atbalstīja Liepājas pašvaldība.

Visos jūtams Egona Līva gars – tā, raksturojot literāros sacerējumus, atzina Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Sandra Vensko. Kopumā žūrija vērtējusi vairāk nekā desmit darbus, kurus pamatā iesniegušas Latvijas izdevniecības.

Tās ir grāmatas, kuras Latvijā lasa, spriež Sandra Vensko. Būtiska ir tieši latviskā gara klātbūtne grāmatās, kuru tik precīzi ietver sevī Egona Līva veikums literatūrā. Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" pasniegšanas ceremonija iecerēta 15. septembrī, kad Liepājā noslēgsies Dzejas dienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti