Pasniegs Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

24.jūlijā, dzejnieka Jāņa Baltvilka 70.dzimšanas dienā, jau desmito reizi tiks pasniegta viņa vārdā nosauktā balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

Žūrija vērtējusi no 2013.gada maija līdz šā gada maijam latviešu valodā izdotās bērnu grāmatas un nosaukusi 11 nominantus: rakstniekus Laimu Kotu, Uldi Ausekli, Māru Cielēnu, Māri Runguli un Juri Zvirgzdiņu, kā arī māksliniekus Gitu Treici, Mārtiņu Zuti, Alekseju Naumovu, Elīnu Brasliņu, Gundegu Muzikanti un Reini Pētersonu.

Savukārt Baltvilka balvas starptautiskā laureāte šogad ir Somijas rakstniece Henrika Andersone, bet balvu par viņas pusaudžiem veltītās grāmatas "Emma Glorija un sarkanā Ilgu grāmata" tulkojumu latviešu valodā saņems Mudīte Treimane.

"Lielākā daļa rakstnieku, kuri nominēti šogad, ir tikuši apbalvoti arī iepriekšējos gados. Mēs esam maza valsts, un to rakstnieku mums varbūt nav tik daudz, bet vienlaikus tas liecina arī par to, ka mums ir pietiekami daudz rakstnieku, kuri strādā profesionāli un spēj ilgstoši radīt labas grāmatas, ka tā nav tikai viena tāda nejauša izdošanās. (..) Mums bija arī diezgan daudz debitantu, bet nevienu no tiem mēs beigu beigās nenominējām. Nevarējām izvēlēties vienu no visiem, jo viņu bija daudz, un beigās nolēmām - lai viņi vēl mazliet paaugas. (..) Patiešām, viņi bija pelnījuši, lai viņus piemin un daudzi varbūt arī - lai viņus nominē, bet tas vienmēr ir izvēles jautājums. Cik zinu, kā notiek balvās, nekad netiek nominēti visi, kuri to ir pelnījuši," par nominantu atlasi rakstnieku kategorijā sarunā "Kultūras Rondo" stāstīja žūrijas pārstāve, literatūrkritiķe Anda Baklāne.

Balvas pasniegšana un lasījumi notiks 24.jūlija vakarā Jaunā Rīgas teātra Kolonnu zālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti