Pasniegs Aleksandra Pelēča literāro prēmiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Talsu novadā 10.aprīlī tiks pasniegtas Aleksandra Pelēča literārās prēmijas, ko saņem literāro darbu autori par ieguldījumu Pelēča daiļrades pētniecībā, kā arī par augstvērtīgiem darbiem prozā, dzejā, publicistikā, literatūrzinātnē, kas veltīti tieši Talsu, Dundagas, Mērsraga un Rojas novadiem.

Šoreiz literārā prēmija tiks piešķirta diviem autoriem - Vitai Kukutei ("Sirds uz rampas") un Jānim Zviedrānam ("Talsu slimnīca"). Abas grāmatas novērtētas ar vienādu punktu skaitu.

Talsu galvenā bibliotēka šī gada literārajai prēmijai bija izvirzījusi septiņas grāmatas - "Sirds uz rampas" (materiālus apkopoja Vita Kukute), "Talsu slimnīca" (Jānis Zviedrāns), "Kuršu ķoniņi un citi lēņavīri Rietumlatvijā" (Agris Dzenis), "Talsu novada muzeja RAKSTI I" (Talsu novada muzeja darbinieki), "Asprātības un neprātības" (Antra Grūbe), "Kārlis Mīlenbahs un viņa laikmets" (Ina Druviete) un "No Vangažiem līdz Vandzenei" (Raimonds Grūbe).

Vērtēšanas komisijā darbojās Olga Blumbaha, Talsu novada domes deputāte un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja, Inguna Kaļinka, Talsu novada izpilddirektora vietniece administratīvajos un finanšu jautājumos, Ina Jurkeviča, Kultūras nodaļas vadītāja, Vija Nagle, Talsu galvenās bibliotēkas vadītāja, un Maija Laukmane, Talsu literārās apvienības biedre.

Tradīciju piešķirt prēmiju literāro darbu autoriem Talsu novada pašvaldība iedibināja 2000.gadā par godu Aleksandra Pelēča (1920 - 1995) 80 gadu jubilejai.

Aleksandra Pelēča literārā prēmija parasti tiek piešķirta vienam novadu autoram par izcilu literāru darbību, kas ir dziļi saistīts ar sava laikmeta un sava novada norisēm un kurš ieguvis vērtēšanas komisijas augstāko vērtējumu.

10.aprīlī plkst. 12 Sukturu kapos būs piemiņas brīdis Aleksandra Pelēča atdusas vietā, bet literārās prēmijas pasniegšanas pasākums notiks plkst. 18 Talsu galvenajā bibliotēkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti