Kultūras ziņas

Sieviešu krūtis laikmetīgās mākslas izstādē

Kultūras ziņas

Mūzikas atklājumi festivālā "Rīgas ritmi 2018"

Latviešu valoda un literatūra Orsē muzejā

Parīzes Orsē muzejā iepazīst latviešu valodu un literatūru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Bez plašas kormūzikas programmas, kas pieskandināja vienu no pasaules zināmākajiem mākslas muzejiem – Orsē muzeju Parīzē – Baltijas festivālā Parīzē būtiska loma atvēlēta arī valodai un literatūrai.

Aizvadītās nedēļas nogalē viens no būtiskākajiem Baltijas festivāla notikumiem Orsē muzejā Parīzē bija Vairas Vīķes-Freibergas lekcija par latvju dainām un literārā salona atklāšana. Šis pasākums pulcināja gan Francijas, gan citu tautu interesentus.

Tikšanās laikā klātesošie iepazinās arī ar Vīķes-Freibergas pētījumu par dainām franču valodā, kā arī iemācījās latviešu tautas dziesmu. Savukārt metodiskāka latviešu valodas mācību stunda notika Ziemeļeiropas jūgendstila paviljonā.

Sava vieta Baltijas festivāla ietvaros tika atvēlēta arī latviešu literatūrai. Orsē muzeja grāmatnīcā tika prezentēts Luīzes Pastores un Elīnas Brasliņas franciski tulkotais mākslas detektīvs bērniem “Pazudušais pērtiķis”. Stāsts ir par to, kā no slavenās Rozentāla gleznas pazūd pērtiķis, un bērni dodas to meklēt, lai nogādātu atpakaļ princesei. 

“Tas ir pārsteidzošs stāsts un svarīgi, ka ilustrācijas nepārstāsta tekstu,” atzīst grāmatas franču izdevējs, “Editions Courtes et Longues” direktors Žans Poders. “Tās to papildina. Tieši tādus darbus meklē mūsu izdevniecība. Turklāt mums ir svarīgi raisīt bērnos interesi skatīties mākslu.”

Baltijas Festivāla pēdējie pasākumi Parīzē notiek 29.maijā, bet Rozentāla “Princese un pērtiķis”, kā arī citi latviešu klasiķu mākslas darbi Simbolistu izstādē Orsē muzejā būs skatāmi līdz 15.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti