Kultūras ziņas

Latvijas Nacionālā opera un balets sāk sezonu

Kultūras ziņas

Fotogrāfijas Āgenskalnā. Litogrāfijas Vecrīgā

"Satori" radošā nometne Padures muižā

Padures muižā aizvadīta ikgadējā «Satori» autoru radošā nometne

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai literāru darbu autoriem radītu rezidences apstākļus rakstīšanai, dotu iespēju meistardarbnīcās eksperimentēt ar tekstiem un tikties ar interesantām personībām, arī šovasar notikusi interneta žurnāla “Satori” rīkotā radošā vasaras nometne. Ikgadējā nometne notika jau astoto reizi – šoreiz Padures muižā, kur dalībnieki darbojās kādā no trim meistarklasēm – prozā, dzejā vai publicistikā. Rezultāts lasītāju vērtējumam tiks nodots gada beigās.

Kuldīgas novada Padures muižas miers, klusums un senā vide rosina nodoties radošumam, pārdomām un sarunām. Par mājvietu sešas dienas tā bija kļuvusi interneta žurnāla “Satori” rīkotās autoru radošās vasaras nometnes dalībniekiem. Ja neskaita dažus sadzīves pienākumus, kas bija viņu pārziņā, pārējais laiks tikai radīšanai. Un tas šai steidzīgajā laikā ir ekskluzīvi, atzina ne viens vien uzrunātais.

Šajā reizē nometnes vienojošā tēma bija mīlestība.

“Mīlestība kā neizbēgama svarīga tēma mūsdienu laikmeta kultūrā, kā banāls uzstādījums, bet klišeju mēģinājām neitralizēt, pamēģināt autorus uzvedināt uz vienkāršas, cilvēcīgas literatūras veidošanu,” skaidro interneta žurnāla “Satori” galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Dzejniece Anna Belkovska atzīst, ka iepriekš izvairījusies rakstīt mīlas dzeju: “Bet šeit, ja labi izvēlas to adresātu, kam veltīt, tad tas nav sarežģīti, mēs lasījām iedvesmojošus tekstus, tas daudz palīdzēja.”

Nometnes dalībnieki darbojās kādā no trim virzieniem: prozas, dzejas vai publicistikas. Dzejas meistarklasē dzejnieces Annas Auziņas vadībā dalībnieki nodevās dzejas rakstīšanai vai atdzejošanai. Pie rakstnieka Svena Kuzmina tapa stāsti, bet publicistikas meistarklasi vadīja rakstnieks, publicists un psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs.

Labākie nometnē tapušie darbi tiks iekļauti “Satori” grāmatžurnālā Nr. 5 “Mīlestība”, kas iznāks gada nogalē. Ar darbiem varēs iepazīties arī interneta versijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti