«Orbīta» uzstājas Pasaules dzejas dienā Serbijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Tekstgrupas „Orbīta” dalībnieki Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte, Semjons Haņins, Vladimirs Svetlovs un Andrejs Eigus no 21. līdz 24. martam piedalās starptautiskā festivālā „Pasaules dzejas diena” Serbijā, informē “Orbītas” projektu koordinatore Inga Bodnarjuka.

Festivāls „Pasaules dzejas diena” vienlaikus notiek Belgradā un Novisadā un tiek rīkots jau 13 gadu ar mērķi dažas dienas gadā koncentrētā formā prezentēt aktuālāko Balkānu, kā arī pasaules dzejā, un diskutēt par dzejas lomu un nozīmi sabiedrībā.

Festivāls jau kopš dibināšanas orientējas uz netradicionālām dzejas formām un prezentāciju veidiem, dzejas un citu mākslas formu sinerģiju, pamatā koncentrējoties uz izaicinošu, kritisku un eksperimentālu dzeju un dzejas ietekmi uz politiku, ekonomiku, sociāliem jautājumiem, tostarp lasītāja gaumes veidošanu un kaimiņvalstu attiecību uzlabošanu.

2013. gada festivāla galvenais tematiskais loks ir jautājums: ko dzeja var izdarīt? Īpaša uzmanība vērsta uz performanci kā ietekmīgu laikmetīgās dzejas izpausmes formu.

Festivāla direktore Olivera Stosiča-Rakiča atzīst, ka tekstgrupu „Orbīta” ir uzaicinājusi kā īpašu atradumu Eiropas dzejas laukā gan teksta formas, gan izpildījuma ziņā, jo viņu performances paplašina dzejas uztveres lauku, dzejas tekstu savijot ar vizuāliem un audiāliem efektiem.

„Orbītas” dalībnieki Pasaules dzejas dienā Belgradā un Novisadā piedalīsies profesionāļu diskusijās par laikmetīgās dzejas formām, to attīstību un dzejas nepieciešamību sabiedrībai kopumā, kā arī uzstāsies ar performanci/lasījumu „Slow Show FM” - poētisku meditāciju ar dzeju, radio un klavierēm. Lasījumā tiek radīta sava veida dzejas radiostacija – piesātināts ēters, kurā dzejnieku balsis pavada dzīvs klavierkoncerts, iepriekš sagatavoti ambienti ieraksti un spontāni komerciālo radio staciju iestarpinājumi. „Slow Show FM” ir turpinājums “Orbītas” līdzšinējiem eksperimentiem ar dzeju, skaņu, attēlu un tehnoloģijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti