Okupācijas muzejā atvērs grāmatu par 1941. un 1949. gadā deportētajiem ebreju bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Okupācijas muzejā (Raiņa bulvārī 7) 14. jūnijā atvērs fonda “Sibīrijas bērni” vadītājas Dzintras Gekas jaunāko grāmatu “Šalom, Sibīrija!”, kurā apkopotas 1941. un 1949. gadā no Latvijas uz Sibīriju aizvesto ebreju bērnu atmiņas, medijus informē muzeja pārstāvji.

Muzejā norāda, ka 1941. gada 14. jūnija deportācijas rezultātā cieta 15425 Latvijas iedzīvotāji, tajā skaitā 3751 bērns vecumā līdz 16 gadiem, 350 no viņiem bija ebreju bērni. Grāmatas tapšanas gaitā sešu gadu garumā Dzintra Geka un kinooperators Aivars Lubānietis kopumā nointervēja 760 cilvēkus Latvijā, Krievijā, Izraēlā un ASV. Iegūtie atmiņu stāsti kopā ar fotogrāfijām apkopoti apjomīgā grāmatā, kas lasāma trijās valodās – latviski, angliski un krieviski.

Grāmatas atvēršanā Okupācijas muzejā piedalīsies Dzintra Geka un “Sibīrijas bērnu” pārstāvji. Nelielā skaitā, ievērojot divu metru distancēšanos, pasākumā varēs piedalīties arī citi interesenti.

14. jūnijā Okupācijas muzejā būs apskatāma arī fonda veidotā ceļojošā izstāde “Sibīrijas bērni”, kas vēstī par 1941. gadā no Latvijas uz Sibīriju aizvesto bērnu likteņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti