«Ojāram Vācietim - 80»: Dzejoli lasa Līga Girgensone

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gaidot Ojāra Vācieša 80.jubileju, kas apritēs 13.oktobrī, Latvijas Radio programma "Labrīt" aicina ieklausīties Vācieša dzejā, ko lasa dažādu paaudžu un arodu Ojāra Vācieša dzejas mīļotāji. Līdz šim vairāk skanējuši filozofiski un apcerīgi dzejoļi, tāpēc šorīt kārta visai jautram, bet arī pamācošam bērnu dzejolim.

Mazzalves pamatskolas 9.klases skolniece Līga Girgensone stāsta, ka viņai nepatīk īpaši iedziļināties dzejā, jo viņa pati rakstot dzeju.

„Es nevēlos iedziļināties, jo man šķiet, ka pēc tam es ļoti iespaidošos un rakstīšu ko līdzīgu. Tā kā visi dzejnieki ir savā ziņā unikāli, es domāju, ka nevajag iedziļināties citu darbos, bet vajag strādāt pie savējiem," uzskata Girgensone.

„Mūsu skolā ir tradīcija katru latviešu valodas stundu sākt ar dzeju. Tā kā tagad tuvojas Ojāra Vācieša jubileja, tad mūsu dzejoļi ir no viņa krājuma. Un viens no tiem ir tas, ko es šodien lasīšu, un tas ir „Dzejolis par zobiem"."

Dzīvoja uz pasaules reiz
puisis zilos svārkos,
varēja ne tikai riekstu -
arī naglu pārkost...

Sestdien Ojāra Vācieša mīlestības dzeja skanēs dzejnieces Andras Manfeldes lasījumā. Viņa Vācieti sajūt kā draugu, kaut arī ne reizi dzīvē viņu nav sastapusi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti