Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā saņēmis Jānis Rokpelnis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

13. novembrī, Ojāra Vācieša dzimšanas dienā, jau trīspadsmito reizi Carnikavā notika Ojāra Vācieša literārās prēmijas dzejā pasniegšana. To saņēma Jānis Rokpelnis par savu astoto dzejas krājumu “Post factum”, ko klajā laidusi izdevniecība “Neputns”, lsm.lv pavēstīja Carnikavas novada domes pārstāve Sandra Baltruka.

“Ojāra Vācieša prēmija man ir īpaši dārga un ļoti personiska. Ojārs Vācietis ir mans lielais skolotājs. Kad viņam vaicāja par prēmijām, kuras viņš bija saņēmis, Ojārs teica, ka tās ir uzreiz jāaizmirst, lai netraucētu rakstīt vai nekāpinātu iedomību un augstprātību. Šajā gadījumā man arī būs jāseko Ojāra piemēram,” pēc prēmijas saņemšanas teica Jānis Rokpelnis.

Kopumā šogad Carnikavas novada domes izsludinātajai prēmijai bija izvirzīti vēl šādi 2015. gadā izdoti dzejoļu krājumi: Leona Brieža krājums “Eņģeļu lidlauks” (izdevniecība “Pētergailis”); dzejnieka, aktiera un žurnālista Toma Treiberga otrais dzejas krājums “Drudzis” (apgāds “Mansards”); jaunās dzejnieces Justīnes Jaunpaules grāmata “Tālsaruna” (apgāds ''Mansards''); Andra Ogriņa krājums “Plaukstu šķērsiela” (apgāds “Mansards”); latgaliešu autores Anitas Mileikas debijas dzejas krājums “Mūžīgā nepārtikusī stirna” (Latgales studentu centrs); Kārļa Vērdiņa ceturtais dzejas krājums “Pieaugušie” (izdevniecība “Neputns”) un Elīnas Bākules-Veiras krājums “Zilonis okeāns” (izdevniecība “Pētergailis”).

Dzejas krājumus izvērtēja komisija, kurā bija gan Carnikavas novada pašvaldības pārstāvji, gan Ojāra Vācieša memoriālā muzeja vadītāja Ieva Ķīse un Ojāra Vācieša pieminekļa idejas autore Ingūna Rībena. Šogad Ojāra Vācieša talanta cienītāji dzejnieka dzimšanas dienā varēja pulcēties jau jaunizveidotajā piemiņas vietā Carnikavas kapsētā, kur īstenota arhitektes Ingūnas Rībenas iecere.

Kopš 2003. gada Ojāra Vācieša literārā prēmija dzejā tiek pasniegta par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu. Pretendentus šai prēmijai var izvirzīt grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti