Notiks Latvijas Literatūras gada balvas dzejas lasījumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Otrdien, 9. aprīlī, plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas mājā notiks Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) dzejas lasījumi, informēja Memoriālo muzeju apvienībā. 

Lasījumos piedalīsies spilgtāko 2018. gadā publicēto dzejas grāmatu autori – Inga Gaile, Gunta Šnipke, Liāna Langa, Arvis Viguls, mūsdienu lībiešu dzejas pārstāvji, speciālbalvas ieguvēji – Baiba Damberga, Valts Ernštreits un Ķempju Kārlis, kā arī debitants dzejā – Dainis Deigelis. Pasākumu vadīs dzejniece Inga Pizāne. Ieeja pasākumā bez maksas.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinību izcilākajiem darbiem, kas gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Latvijas Literatūras gada balvas tiks pasniegtas 2019. gada 25. aprīlī plkst. 18.00 Sūkņu stacijā  Rīgā, Maskavas ielā 196. Balvu ieguvēji saņems naudas balvas, kā arī balvas simbolisko veidolu – LALIGABAS lampu, ko veidojusi dizaina studija “MĀJO”, izceļot ideju par grāmatu kā gaismas simbolu. Balvas pasniegšanas pasākumā tiks pasniegta arī virkne LALIGABAS atbalstītāju balvu. 

un Aspazijas māja atrodas Rīgā, Baznīcas ielā 30. 

Balvu atbalsta: Kultūras ministrija, ''Baltic International Bank'' un ''Photo Space Riga''.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti