Kultūras ziņas

Pasniegs Latvijas Dizaina gada balvu

Kultūras ziņas

Parīzes latviešu koris ceļā uz Dziesmu svētkiem

Noslēdzas Londonas grāmatu tirgus

Noslēdzas Londonas Grāmatu tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

12. aprīlī noslēdzas Londonas Grāmatu tirgus, kur īpaša vieta bija ierādīta Baltijas valstīm. Plaša autoru, izdevēju un citu grāmatniecības profesionāļu delegācija trīs dienas pavadīja, rodot jaunus sadarbības kontaktus un nostiprinot jau esošos.

11. aprīļa vakarā notikušajā Britu padomes un Baltijas valstu kultūras institūciju rīkotajā pieņemšanā Londonas Inženieru ģildes telpās satikās Baltijas delegāciju pārstāvji, kuri Londonas Grāmatu tirgū triju dienu garumā nostiprināja nākotnes sadarbības iespējas gan ar Lielbritānijas, gan citu valstu izdevējiem un grāmatniecības nozares profesionāļiem.

Baltijas valstis līdz šim visā pilnībā ir iesaistījušās dažādos grāmatu tirgos, jo jums ir ļoti brīnišķīga literatūras tradīcija. Līdz ar to pāreja no standarta dalības Londonas Grāmatu tirgū uz tirgus fokusa valstīm bija diezgan likumsakarīga. Baltijas valstis šogad ir ļoti ambiciozas, katrai ir fantastisks darbs pie savām simtgadēm, un strikti termiņi vienmēr ir labi motivatori,” stāsta Londonas Grāmatu tirgus direktore Džeksa Tomasa.

Šais dienās bijušas daudzas darījumu tikšanās, semināri un autoru lasījumi. Rakstnieces Luīzes Pastores grāmatas “Maskačkas stāsti” angliskais izdevums “Dog Town”, kurš dienasgaismu ieraudzījis tikai 11. aprīlī, jau paspējis  izraisīt ārvalstu izdevēju interesi.

Par savu lielo veiksmes stāstu Latvija noteikti var uzskatīt Noru Ikstenu un viņas angliski tulkoto grāmatu "Mātes piens”. Londonā Ikstenai bijusi pusstundu gara intervija radioraidījumā BBC un BBC televīzijā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti