Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Norit aktīvs darbs pie filmas "Dzīve pārtraukta"

Daiņa Kalna stāstu krājums "Nepārvaramā"

No skaudrā uz optimistisko. Daiņa Kalna stāstu krājums «Nepārvaramā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas kultūras vide ārstu Daini Kalnu pazīst kā Siguldas Opermūzikas svētku dibinātāju un rīkotāju. Kamēr tiek gaidīti šī gada svētki, pie lasītājiem nonāk Daiņa Kalna grāmata. Tas ir stāstu krājums ar nosaukumu "Nepārvaramā".

"Nepārvarama ir mīlestība. Ja iznāk īstā mīlestība, tad cilvēks ir neaprēķināms," pārliecināts Dainis Kalns. "Mīlestībā ir liels enerģijas lādiņš. Mīlestības dēļ piepildās tādi sapņi, par kuriem varbūt cilvēks nekad nav sapņojis."

Grāmatā apkopoti četri Daiņa Kalna stāsti. Tie ir par personībām un attiecībām, kurām pat sarežģītās dzīves situācijās liktenis atvēl vietu romantiskiem toņiem. Tomēr reizē tie ir stāsti, kas iedziļinās arī latviešiem diemžēl atpazīstamās ligās. "Šeit ir trīs sāpīgi momenti: pirmais ir mūsu tautas lielās ciešanas pie daudzām svešām varām, otrs ir mūsu lielā nelaime, ko nodara alkohols, un trešais ir sāpe par to, ka vecāki nesaprot, ka bērni ir lielākā vērtība," uzsver Kalns.

Autors atklāj, ka daļa no sižetiem ir dzimuši vēl pirms piecdesmit gadiem. Citi pavisam nesen. Daļa ir noskatīti dzīvē. Tomēr pamatā šajā grāmatā dzīve ir atklājusi tēmas. Sižeti ir dzimuši rakstnieka iztēlē.

"Esmu lauku zēns, ganījis cūkas, aitas, govis, pieci kilometri bija jāiet uz skolu turp un atpakaļ – izveidojās fantāzija, iztēle," savu radošo pusi skaidro autors. Viņš uzsver, ka stāsti ir diezgan skarbi, bet beigas ir optimistiskas, jo Kalns no bērnu dienām esot daudz lasījis pasakas. 

"Lasīšana ir ļoti patīkam process, jo izdalās endorfīni, tie paši, kas sportojot, un tā ir laba sajūta. Un vispār radošie cilvēki ir laimīgi – radot rodas endorfīni," pārliecināts ir Kalns. Viņš atklāj, ka jau iecerējis nākamo grāmatu, un tas būšot apjomīgāks darbs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti