No Sibīrijas līdz Ņujorkai - izdots jauns Toma Kreicberga romāns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latviešu rakstnieka Toma Kreicberga vārds plašākai publikai pirmoreiz kļuva zināms pirms pieciem gadiem, kad klajā nāca autora debijas stāstu krājums “Dubultnieki un citi stāsti”. Tagad rakstnieks lasītājiem sarūpējis jaunu darbu, ko nule laidis klajā "Apgāds Zvaigzne ABC", – tas ir romāns “Lopu ekspresis”.

“Lopu ekspresis” tekstā paralēli rit divas sižeta līnijas: pirmā risinās Latvijā 20. gadsimta pirmajā pusē, otra – 21. gadsimta Ņujorkā. Stāstījums par ulmaņlaikiem, okupāciju, deportācijām un karu plūst līdztekus vēstījumam par moderno Volstrītas finanšu pasauli un daudzsološu, iespēju pārbagātu dzīvi. Un tāpat līdzās – tikai ar pusgadsimtu starp viņiem – darbojas Laura, meitene no ulmaņlaiku Latvijas, kura pārcietusi izsūtījumu Krasnojarskā, un viņas mazdēls Pēteris, puisis, kurš ar postpadomju bagāžu plecos nokļuvis Volstrītas mahināciju džungļos. 

Romānu ilustrē jauna latviešu mākslinieka Mikus Dunča melnbaltie komiksi, kas ataino vienu no galvenā varoņa Pētera vaļaspriekiem – arī viņš brīvajā laikā nodarbojas ar komiksu zīmēšanu, aizrautīgi pūloties ilustrēt savas vecmāmiņas dzīves stāstu.

No angļu valodas tulkojusi Lauma T. Lapa. Pieejama arī e-grāmata.

Romāna “Lopu ekspresis” atvēršanas svētki notiks 23. augustā plkst. 17.30.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti