«NicePlace Mansards» dažu mēnešu laikā reģistrēti ap 800 apmeklētāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Apgāds "Mansards" sadarbībā ar dizaina zīmolu „NicePlace” nesen atvēruši kopīgu grāmatu un kultūrpreču māju „NicePlace Mansards” Krišjāņa Barona ielā 21a. „Mansarda” direktors Jānis Oga intervijā Latvijas Radio „Klasika” gan atzina, ka atrašanās Barona ielā ir zināms risks konkurences dēļ, taču šīs vietas pluss ir tās atvērtība apmeklētājiem. Turklāt dažu mēnešu laikā reģistrēti aptuveni 800 apmeklētāji.

Jaunās kultūrtelpas dibināšanas pamats ir laimīga sakritība: „NicePlace” īpašnieki Zane un Valts Ernštreiti meklējuši vietu sava firmas veikala izveidei, savukārt izdevniecība "Mansards" – telpas veikalam. Vienlaikus abu uzņēmumu vadītāji, kas ir seni paziņas, saprata: abiem uzņēmumiem ir tematiski līdzīgi produkti – „NicePlace” ir papīrlietas un Latvijas suvenīri, savukārt "Mansardam" – grāmatas, turklāt, "sametoties" kopā, iespējas ir plašākas.                        

Esam metuši kauliņus kopā un izveidojuši telpu, kurā atrodami ne tikai suvenīri un grāmatas, bet arī kafija un mazliet stiprāki dzērieni. Mums ir arī pagrabs, ko ilgu laiku gatavojām kā noliktavu, kas beigās izrādījās labu labā izstāžu zāle ar gaišām sienām un daudziem maziem kambarīšiem," stāsta Oga.

„Mansarda” direktors atzīst, ka pagaidām apmeklētāju atsaucība ir gana liela un jau šovasar, iespējams, jaunā grāmatu un kultūrpreču māja darbos līdz pat pusnaktij, jo, kā atklāj Oga „kad ir sarīkojumu vakari, dzīve turpinās arī pēc darba laika”.

Esam uzsākuši visu pircēju reģistru, un mums ir liels prieks, ka dažu mēnešu laikā vaigu vaigā esam iepazinuši jau ap 800 apmeklētāju," akcentē Jānis, „apmeklētāji novērtē to, ka grāmatnīcā var uzturēties tik ilgi cik vien vēlas, ārā nevienu nedzen, var iedzert kafiju un lasīt grāmatas”.

Viņš arī atklāj, ka šī atrašanās vieta ir diezgan riskanta lielās konkurences dēļ, taču izsaka iespēju, kā to varētu izmantot.

Varbūt, ka mēs atgriežamies pie šīs tradīcijas, kas ir daudzās Eiropas pilsētās, ka kādi noteikti kvartāli pieder kādam noteiktam mērķim,” plāno Jānis.

Bet šobrīd galvenā aktualitāte ir projekts-izstāde „Rīgas dzejas karte", kas jaunajās telpās apskatāma līdz 30.martam. Tajā ietverti vairāk nekā desmit multimediāli darbi, ko radījuši gan mākslinieki un dzejnieki no Latvijas, gan Jevgenija Pastora rezidences ietvaros piesaistītie ārvalstu mākslinieki.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti