Neretas novadā Jāņa Jaunsudrabiņa 140.dzimšanas dienas atceres sarīkojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rakstniek un mākslinieka, latviešu literatūras klasiķa Jāņa Jaunsudrabiņa muzejā „Riekstiņi” Neretas novadā sestdien, 26.augusta, notiks Jaunsudrabiņa 140.jubilejas sarīkojums.

Muzeja „Riekstiņi” vadītāja Ilze Līduma
00:00 / 00:24
Lejuplādēt
Tas sāksies ar piemiņas brīdi pulksten 15 Ķišku kapsētā, kur atrodas rakstnieka un viņa dzimtas atdusas vieta. Sarīkojums turpināsies muzejā ar grāmatu atvēršanu un muzikāliem priekšnesumiem, ko sniegs Skaistkalnes pūtēju orķestris, kā arī kori no Pļaviņām, Kokneses un Rīgas.

Sarīkojumā prezentēs divas grāmatas: Lūcijas Ķuzānes papildināto izdevumu „Saule mūžam mana” un muzeja sastādīto Jaunsudrabiņa dzejas krājumu „Daugava”.

“Tā muzejs uz šo brīdi ar divām dzejoļu grāmatām – “Baltā mūžība” un “Daugava” – būs apkopojis praktiski visu Jaunsudrabiņa dzeju,” saka muzeja „Riekstiņi” vadītāja Ilze Līduma.

Jau vēstīts, ka latviešu literatūras klasiķim Jānim Jaunsudrabiņam apritot 140 gadiem, apgāds “Lasītava” izdevis Lūcijas Ķuzānes grāmatu par Jaunsudrabiņu “Saule mūžam mana” — būtiski papildinātu 1986. gada izdevumu, kura manuskripts tagad restaurēts atbilstoši iecerei, bez cenzūras svītrojumiem un labojumiem, papildināts ar jauniem faktiem un fotomateriālu (fotovēsturnieka Pētera Korsaka atlase). Grāmatai pievienots plašs skaidrojošs personu rādītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti