Kultūras ziņas

Melnā komēdija par bārdu mafiju

Kultūras ziņas

20 stāsti par cilvēka dzīvi Liepājas teātrī

Kas atrodas otrpus gleznām?

«Neputns» sāk «Mākslas detektīvu» grāmatu sēriju bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgāds “Neputns” kopā ar bērnu grāmatu autori Luīzi Pastori un mākslinieci Elīnu Brasliņu uzsāk jaunu bērniem domātu grāmatu sēriju "Mākslas detektīvi". Pirmo divu grāmatu atvēršanas svētki notiks 25. aprīlī Kalnciema kvartālā plkst. 12.

Grāmatu sērijā „Mākslas detektīvi” mākslai pa pēdām dodas mazie detektīvi Teo un Poga, kas izmeklē ievērojamāko Latvijas mākslinieku mākslas darbu noslēpumus.

Sērijas pirmajā grāmatā „Pazudušais pērtiķis” detektīvi dzen pēdas pērtiķītim, kas piepeši pazudis no Jaņa Rozentāla 1913. gadā tapušās gleznas "Princese ar pērtiķi". Brīnumainā kārtā Teo un Poga nokļūst šīs gleznas pasaulē, kur aizraujošu notikumu virpulī atklāj, kas patiesībā ir gleznā attēlotā princese un viņas mazais rotaļu biedrs.

Savukārt otrās grāmatas „Neredzamais cilvēks” piedzīvojumi sākas, kad no detektīves Pogas rokām negaidīti izbēg un pazūd viņas suns – resnais takšelis Komats. Piedzīvojumi tālāk ved otrpus savdabīgā mākslinieka Kārļa Padega zīmējumam “Zābaki un suns”. Notiek lielākā pakaļdzīšanās mākslas pasaules vēsturē, lai atklātu, kur palicis Komats, kas ir zābakos iemitinājies Neredzamais cilvēks un kā Neredzamo cilvēku atkal padarīt redzamu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti