Nacionālās rakstniecības atbalsta fonda konkursā uzvar Jānis Rokpelnis un Arvis Viguls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmajā Nacionālās rakstniecības atbalsta fonda rīkotajā rakstniecības konkursā prozā un dzejā grāmatu manuskriptu pabeigšanai uzvarējis Jānis Rokpelnis un Arvis Viguls.

Konkursa žūrija nolēmusi atbalstīt Jāņa Rokpeļņa romāna "Muzejs" un Arvja Vigula dzejas krājuma "Grāmata" tālāku tapšanu. Katrs autors saņems Nacionālā rakstniecības atbalsta fonda stipendiju 5000 eiro apjomā.

"Esam pateicīgi autoriem par uzticēšanos, iesniedzot konkursam sava darba manuskriptus. Konkurence bija sīva, jo vairums manuskriptu bija profesionāli, spilgti un interesanti," stāsta žūrijas pārstāve dzejniece Liāna Langa.

"Ļoti ceru, ka Nacionālās rakstniecības atbalsta fonda konkurss notiks arī nākamgad un autori varēs tajā piedalīties atkal. Domāju, ka stipendija diviem konkursā uzvarējušiem autoriem Jānim Rokpelnim un Arvim Vigulam sekmēs darbu pabeigšanu augsti kvalitatīvā līmenī, un ieguvēja būs visa Latvijas sabiedrība. Ceru, ka sponsori sekmēs Nacionālās rakstniecības atbalsta fonda darbību arī turpmāk,” norāda Liāna Langa.

Publiska Jāņa Rokpeļņa un Arvja Vigula apsveikšana notiks Dzejas dienu pasākumā "Mūsu mātes un tēvi. Mēs. Latvija" 15.septembrī Mazajā ģildē Rīgā.

Konkursu prozā un dzejā grāmatu manuskriptu pabeigšanai Nacionālās rakstniecības atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību izsludināja šā gada martā. Konkurss paredzēts profesionāliem rakstniekiem, kuri ir vismaz divu izdotu grāmatu autori.

Konkursam tika iesniegti seši prozas darbu un deviņi dzejas krājumu manuskripti, kuri atbilda konkursa nolikuma kritērijiem.

Iesniegtos manuskriptus vērtēja konkursa žūrija - Nacionālās rakstniecības atbalsta fonds valde - Knuts Skujenieks, Edvīns Raups un Liāna Langa.

Nacionālās rakstniecības atbalsta fonds tika dibināts 2012.gada 13.septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti