Nacionālajā bibliotēkā - poļu bērnu literatūrai un grāmatu mākslai veltīti pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 22. un 23.aprīlī notiks poļu un pašmāju bērnu literatūrai un grāmatu mākslai veltīti pasākumi - konference, izstādes atklāšana un grāmatu mākslas meistarklase.

Piektdien, 22. aprīlī, no plkst. 10.30 līdz 16 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē notiks konference „Lakstīgalas vārdnīca: vērojumi un vērtējumi Latvijas un Polijas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā”. Konferenci ievadīs trīs lasījumi “Rakstnieki par rakstniekiem”, kurā Māris Rungulis, Valdis Rūmnieks un Inese Zandere ieskicēs rakstnieku-jubilāru portretus.

Interneta žurnāla “Satori” sadaļas “Ar bērniem” redaktore Dace Bargā analizēs 2015. gadā Latvijā izdotās bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras tendences, jaunumus un panākumus. 2015. gada latviski tulkotās bērnu literatūras grāmatu ražu vētīs rakstniece Ieva Melgalve. Mākslas vēsturniece, Latvijas Universitātes docente Austra Avotiņa uzstāsies ar priekšlasījumu “Sajūtu balvas jaunākajām bērnu grāmatu ilustrācijām”. Savukārt LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova klausītājus iepazīstinās ar ieceri “Kultūras skolas soma” – Latvijas simtgades projektu kultūras pieejamības nodrošināšanai skolēniem. Tikmēr dzejniece, tulkotāja Ingmāra Balode iepazīstinās ar poļu bērnu grāmatām, kas tulkotas latviski.

Par poļu bilžu grāmatu izstādes koncepciju stāstīs Gdaņskas Universitātes docente Malgožata Cackovska, bet ar priekšlasījumu par poļu bērnu grāmatu ilustratoriem iepazīstināsVroclavas Universitātes profesore Anita Vincencjuša-Patina.

Noslēgumā paredzēts rakstnieces Ineses Zanderes un ornitologa Edmunda Račinska priekšlasījums “Putnu balsis dzejā un dabā”.

Plkst. 16 bibliotēkas septītajā stāvā notiks Baltijas jūras kultūras centra Gdaņskā veidotās izstādes “Skaties! Poļu bilžu grāmata!” atklāšana kopā ar Polijas republikas vēstniecību Latvijā. Izstāde būs skatāma līdz 22. maijam, tai ir katalogs angļu valodā un “Radošu darbu burtnīca”, kas palīdzēs bērniem interaktīvā veidā iepazīt izstādes vērtības – slaveno “Poļu ilustrācijas skolu” un tās izpausmes stilu, formu un krāsu daudzveidībā.

Sestdien, 23. aprīlī, no plkst. 11 līdz 14 mākslas studentiem un ilustratoriem LNB Konferenču centrā paredzētas poļu grāmatu mākslinieku meistardarbnīcas. Ilustratores Marianna Oklejaka un Gražka Lange dalīsies savā pieredzē ar ilustrāciju mākslas interesentiem. Nodarbība ir bezmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti