Rīta Panorāma

Ar klauna noti piesātinātā filma "Silvio"

Rīta Panorāma

Atklāj jauniešu ar īpašām vajadzībām fotoizstādi

Intervija ar Andri Vilku

Nacionālā bibliotēka simtgadē pieminēs savas bijušās ēkas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) savā simtgadē pieminēs ēkas, kurās kādreiz bilbiotēka atradās, interivjā raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja LNB direktors Andris Vilks.

Bibliotēka simtgadē vēlas ieskatīties nākotnē un ar lasītājiem pārrunāt turpmāko attīstību. "Mēs atcerēsimies "grāmatu ķēdi" un mums būs vairākas izstādes. Mēs gribētu pieminēt bijušās ēkas - tās kuras pametām. Viņu vēsture un pagātne ir diezgan interesantas un mēs piedāvāsim neordināru stāstu par tām," teica Vilks. LNB simtgades kulminācija gaidāma 29. augustā, bet 31. augustā bibliotēkas ēkā visiem interesentiem būs pieejamas telpas, kuras ikdienā nevar apmeklēt - krātuves, pagrabi un tehniskās telpas.

LNB simtgades svinības sāk ar izstādi “Bibliotēkas, kas palīdzēja izaugt Latvijai"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Par godu bibliotēkas dibināšanas simtgadei Gaismas pilī tiks izcelta neapzinātā Latvijas kultūras mantojuma daļa. Izstāde “Neredzamā bibliotēka. Pārvietojamām grāmatām pa pēdām” apvienos kolekcijas un bibliotēkas, kas dažādu iemeslu dēļ savulaik zaudētas vai arī izvestas no Latvijas.

LNB ir dibināta 1919. gada 29. augustā un tās pirmais direktors bija Jānis Misiņš. Bibliotēkas rīcībā 1919. gada septembrī tika nodota ēka L. Jaunielā 29.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti