Nacionālā bibliotēka aicina literārā pastaigā pa Rīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrība 26. septembrī aicina uz sarunu “Literārā pastaiga pa Rīgu”, kas ir sestais pasākums cikla “Stāsta otra puse” ietvaros. Saruna, kā ierasts, notiks LNB Draugu telpā, bibliotēkas 1. stāvā, paziņojumā medijiem informē LNB Atbalsta biedrība.

Saruna ar LNB Atbalsta biedrības pārstāvi Sanitu Kitajevu
00:00 / 03:11
Lejuplādēt

Uz tikšanos aicinātas radošas personības, kuru darbos Rīgai veltīta īpaša uzmanība: filmas “Homo Novus” režisore Anna Viduleja, rakstnieks un grāmatas “Svina garša” autors Māris Bērziņš, rakstniece un grāmatas “Maskačkas stāsts” autore Luīze Pastore.

Sarunu vadīs žurnāliste Liega Piešiņa un aicinās viesus kopīgi rast atbildes atbildes uz jautājumiem: kā literatūrā un kino atklājas Latvijas galvaspilsētas un tās sabiedrības portrets, vai Rīga var būt kā viens no grāmatas vai filmas varoņiem, kā Rīgu ietekmē vēstures notikumi, kā mainās tās vide, noskaņa un sabiedrība dažādos laikaposmos, kā attēloti dažādi Rīgas mikrorajoni un pilsētas kontrasti: 30. gadu Rīga salīdzinājumā ar pilsētu kara laikā, Vecrīga iepretim “Maskačkai”. 

Ciklā „Stāsta otra puse“ sarunas ir par un ap grāmatām un to autoriem, vēsturiskām un aktuālām tēmām, kas atspoguļotas literārajos darbos, atrodamas  LNB krājuma bagātībā vai saistās ar rakstnieka personību. Sarunu mērķis ir atrast un pulcēt domubiedrus un bibliotēkas draugus, rosināt jēgpilni domāt un atklāt līdz šim nezināmo un nedzirdēto jeb katra stāsta „otru pusi“.

Sarunu cikla tikšanās notiek reizi mēnesī LNB Draugu telpā, informācija par tām ir pieejama LNB Atbalsta biedrības mājaslapā.

Pasākumi ir bez maksas, un tajos var piedalīties ikviens interesents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti