Rīta Panorāma

Skype saruna ar aizsardzības ministru Arti Pabriku

Rīta Panorāma

Ledus pārklāj Ukrainas galvaspilsētu Kijevu

Dzīves aizkulišu grāmata "Lāčplēša ielas meitene". Saruna ar mūziķi Gunāru Meijeru

Mūziķa Gunāra Meijera dzīves aizkulišu grāmata – «Lāčplēša ielas meitene»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Iznākušas divas Gunāra Meijera grāmatas – autobiogrāfiskā grāmata “Lāčplēša ielas meitene” – tajā apskatītas mūziķa gaitas no bērnības līdz mūsdienām, un dziesmu grāmata, kurā apkopotas 128 dziesmas.

Mūziķis Gunārs Meijers LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja, ka Covid-19 izraisītās pandēmijas laiks bijis radoši piepildīts: “Pandēmijas laiks man ir pagājis tādā pozitīvā zīmē.

Tā kā muzikantiem spēlēt nav iespējams, es izdomāju izmantot tās zināšanas, kuras es guvu, pie Leona Brieža mācoties, ņēmu un uzrakstīju divas grāmatas.”

Darbs pie grāmatas rakstīšanas ļāvis atskatīties uz visdažādākajām dzīves un muzikanta gaitu epizodēm. Skolotāju un muzikālo ietekmju Gunāra Meijera dzīvē ir bijis daudz, taču mūziķis izcēla basģitāristu Eduardu Glotovu: “Tas saraksts ir garš, bet vienu cilvēku es gribētu pieminēt. Tas ir mūsu slavenais basģitārists Eduards Glotovs. Viņš mani izveda uz lielās skatuves.”

Pēc dziesmu grāmatas un "Lāčplēša ielas meitenes" iznākšanas, Gunārs Meijers turpina rakstīt: “Es nodarbojos ar nākamās grāmatas rakstīšanu. Ļoti daudz enerģijas man, muzikantu žargonā sakot, “iedod iekšā” mana sieva, kura ir pirmais bargākais kritiķis. Ja es uzrakstu kādu dziesmu un viņai patīk, tad es zinu, ka tā aizies. Ja viņai nepatīk, es nolieku malā un pagaidu. Labākās dziesmas uzrakstās ļoti ātri – 10, 15 minūtēs, pusstundā.''

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti