Rīta Panorāma

ES un NATO līderi vizītē Rīgā apliecina atbalstu Latvijai

Rīta Panorāma

Jauna dziesma un video "Darzs"

"Mūžīgi Čaks" - Latvijas Nacionālajā arhīvā

«Mūžīgi Čaks» – Pēterbaznīcā skatāma dzejnieka 120. gadskārtai veltīta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā skatāma Latvijas Nacionālā arhīva un Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldes veidotā dokumentālo liecību izstāde "Mūžīgi Čaks" – tas ir veltījums Aleksandra Čaka 120. jubilejā.

Bagātais Latvijas Nacionālā arhīva materiāls un dažādu muzeju liecības rosina ieraudzīt Čaku laikmeta kontekstā – gan unikālos dokumentos, gan arī dažādās fotogrāfijās un videomateriālos.

Kā skaidro izstādes rīkotāji, izstādē "Mūžīgi Čaks" tiek atklāts mūžīgais, pārlaicīgais dzejnieka daiļradē – tas, kas paliek nemainīgs un saprotams neatkarīgi no laikmeta un paaudzes, kurai pieder tās lasītājs – "no dvēseles visnoslēpumainākajiem pārdzīvojumiem A. Čaka mīlas lirikā, Rīgas tēlojumiem, līdz nacionālā pašapziņas, tēvzemes mīlestībai, ziedošanās un varonības tēmai."

Izstāde iepazīstina ar Latvijas Nacionālā arhīva uzkrāto daudzveidīgo dokumentu klāstu par dzejnieka, tulkotāja Aleksandra Čaka personību, laiku, kurā viņa daiļrade tapusi, darbu ekranizāciju (animāciju) un iestudējumiem. To bagātina materiāli no Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja, Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas, Liepājas teātra un Dailes teātra arhīviem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti