Miris itāliešu rakstnieks Umberto Eko

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Itāliešu vēsturnieks, filozofs un rakstnieks Umberto Eko miris 84 gadu vecumā piektdien, 19.februārī, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Rakstnieka ģimene pavēstījusi, ka Umberto Eko miris piektdien savās mājās. Vairāk informācijas viņi nesniedz.

Umberto Eko dzimis 1932.gadā nelielā pilsētā netālu no Turīnas. Ieguvis izglītību Turīnas universitātē, kur studējis filozofiju un literatūru.

Savu pirmo romānu – “Rozes vārds” – publicējis 1980.gadā, un tas vēlāk kļuva par atpazīstamāko rakstnieka literāro darbu. Tas tulkots 43 valodās, bet tirāža mērāma miljonos eksemplāru.

Savukārt septītais un pēdējais Eko romāns – “Nulles numurs” – tika publicēts 2015.gada janvārī.

Pats Umberto Eko rakstniecību neuzskatīja par svarīgāko savas dzīves daļu. “Es esmu filozofs. Un rakstu romānus tikai brīvdienās,” viņš stāstīja. Universitātēs Milānā, Turīnā un Florencē viņš pasniedza kultūras un estētikas teoriju.

No Baltijas akadēmiskajām aprindām ciešākas attiecības Umberto Eko izveidojās ar Tartu Universitāti, kas pazīstama ar savu semiotikas skolu. Tur viņš viesojies arī kā goda lektors.

Eko bija arī izcils grāmatu kolekcionārs, kurš bieži uzsvēra – par agru teikt ardievas grāmatām. Tomēr viņš jau sen lietoja datoru, pat spēlēja spēlītes ar savu mazdēlu un nebaidījās, ka internets izspiedīs grāmatas. Viņaprāt, internets un mūsdienu mediji tikai palielinājuši lasīšanas nozīmi mūsdienās.

Pateicoties Umberto Eko, ir uzaugusi izcila domātāju un arī vienkārši aizrautīgu lasītāju paaudze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti