Miris amerikāņu tehnotrilleru autors Toms Klensijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

1.oktobrī Baltimorā 67 gadu vecumā miris amerikāņu rakstnieks, tehnotrilleru autors Toms Klensijs, ziņo „Publishers Weekly”.

Klensijs galvenokārt pazīstams ar saviem politiskajiem spiegu un kara romāniem, kuri tiek pieskaitīti tehnotrilleru žanram. Šī žanra darbos īpaša uzmanība tiek pievērsta militāro operāciju, spiegu gaitu vai politisko lietu aprakstiem. Darbība šajos darbos bieži noris uz pasaules kara fona.

Atpazīstamību Klensijam nodrošināja darbu sērija, kuras galvenais varonis ir CIP aģents Džeks Raiens. Šai sērijai pieskaitāms arī rakstnieka debijas romāns „Sarkanā oktobra medības” (1984). Starp pārējiem Raiena cikla darbiem ir tādi romāni kā „Patriotu spēles”, „Kremļa kardināls” un „Tiešie draudi”.

Klensija grāmatas par Raienu vairākkārt ekranizētas. Džeka Raiena lomā iejuties Aleks Boldvins, Harisons Fords un Bens Afleks.

Toms Klensijs bija saistīts arī ar videospēļu biznesu. 1996.gadā viņš nodibināja savu studiju „Red Storm Entertainment”. Jau nākamajā gadā studija laida klajā savu pirmo spēli – „Tom Clancy's Politika”, bet 1998.gadā – pirmo „Rainbow Six” sērijas daļu. Tiesa vēlāk studija saplūda ar „Ubisoft” .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti