Kultūras rondo

Laikmetīgās mākslas centrs "kim?" aicina iepazīt divas izstādes vienlaikus

Kultūras rondo

Sākas "Lielais Kristaps". Saruna ar balvas nominantu - režisoru Andreju Verhoustinski

Jaunie dzejnieki aicina uz literāro lasījumu

Medicīnas vēstures muzejā notiks jauno dzejnieku lasījums par 22022. gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

22. februārī pulksten 19.00 tiešsaistē būs skatāms Latvijas Rakstnieku savienības Literārās Akadēmijas Dzejas meistardarbnīcas 2021. gada absolventu lasījums, kas tapis sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju, informēja organizatori. Lasījuma sižets norit 22022. gadā, kad cilvēki ir izzuduši un pasauli apdzīvo mašīnas.

"Jauno dzejnieku lasījuma "22022. gads" sižets aizvedīs skatītāju tālā nākotnē – uz 22022. gadu, kad cilvēku ģints ir pilnībā izzudusi. Tās vietā pasauli sākušas apdzīvot cita veida entitātes – perfekti strukturētas mašīnas. Ziņkārīgākā no tām ir nokļuvusi Medicīnas vēstures muzejā, lai saprastu, kāda īsti bijusi šī dīvainā būtne – cilvēks. Gan ārēji, gan iekšēji, gan arī vēl vairāk iekšēji," skaidrots pasākuma aprakstā. "Mašīnai kļuvušas pieejamas deviņas dienasgrāmatas, kas saglabājušās no 20000 gadu senās pagātnes. Šķiet, ka tās rakstījuši dzejnieki. Vai ar šīm piezīmēm būs gana, lai gūtu ieskatu cilvēcībā? Vai, saliekot kopā Medicīnas vēstures muzeja eksponātus, stāstus un dzejoļus, cilvēka attēls izveidosies pietiekami skaidrs? Dzeja ir cieši savijusies ar muzeja dārgumiem, dažbrīd — no tiem cēlusies un ieplūdusi pavisam negaidīti eksistenciālās gultnēs –, un dominēs katra jaunā dzejnieka dienasgrāmatas ierakstā."

Dzejas meistardarbnīcas 2021. gada izlaiduma grupas pasniedzēji bija dzejnieki Ronalds Briedis un Jānis Vādons. Literārajā lasījumā piedalīsies Anna Simina, Emīls Klaužs, Linda Vītiņa, Elīna Valdmane, Brigita Miesniece, Evija Puķe-Jansone, Druvis Mucenieks, Kristiāna Šuksta un Aija Rozena. Scenārija idejas autore ir Anna Simina.

Lasījumam tiešsaistē var pieslēgties muzeja un Latvijas Rakstnieku savienības "Facebook" kontā, kā arī Latvijas Rakstnieku savienības "Youtube" kanālā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti