Māra Bērziņa papildinātais «Gūtenmorgens» iznācis klausāmgrāmatas formātā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Māra Bērziņa populārās īsprozas krājums „Gūtenmorgens” laists klajā klausāmgrāmatas formātā, lsm.lv informē izdevēji - izdevniecība „Apostrofs”. Grāmatu ielasījis aktieris Ēriks Vilsons.

 

 "Gūtenmorgens" pirmizdevumu grāmatā piedzīvoja apgādā „Karogs” 2007.gadā, bet, papildināts ar jauniem īsprozas sacerējumiem, otrreiz laists klajā 2009.gadā apgādā „Mansards”. Ēriks Vilsons ielasījis īsprozu no otrā „Gūtenmorgena” izdevuma.

„2006. gada Prozas lasījumos „Gūtenmorgens” pirmo reizi izskanēja publiski. Diemžēl pats toreiz pasākumā piedalīties nevarēju, tādēļ palūdzu aktieri Ēriku Vilsonu nolasīt pāris „Gūtenmorgena” stāstiņus, ko viņš arī veiksmīgi izdarīja. Biju pat speciāli sagādājis T-kreklu ar uzrakstu „Gūtenmorgens”, lai Ērikam uzstājoties vieglāk iejusties viņa tēlā - lai Gūtenmorgena gars pieķeras viņam un viņš Gūtenmorgenam. Šis sadzīves maģijas rituāls, manuprāt, izdevās visā pilnībā. Un, lūk, pagājuši gadi, un Ēriks Vilsons jau visu „Gūtenmorgenu” ir ierunājis audio diskā. Ceru, ka viņa talantīgais lasījums, kas veikts sadarbībā ar izdevniecību „Apostrofs”, pacilās sirdis un prātus lasītājiem... atvainojos, klausītājiem,” stāsta rakstnieks Māris Bērziņš.

Aktierim Ērikam Vilsonam humorpilnās Māra Bērziņa īsprozas ielasīšanas process sagādājis jautrus brīžus:

Dziedu otro basu jauktajā korī un esmu laimīgs, ja trāpu īsto noti. Šī ir mana pirmā audio grāmata, kuru ielasot gandrīz pats tapu par Gūtenmorgenu. Klausieties uz veselību!”

„Komiskie stāstiņi iepriecina ar tēmu, nepretenciozo izteiksmi, vieglumu. Apspēlējot valodas daudznozīmību, no tās izrietošo noteiktību, jēgu iegūst sašaurinātā stāstiņu telpa. „Kā cilvēks var būt laimīgs, ja visapkārt tik daudz kas notiek nepareizi?” grāmatā pats sev un citiem jautā Gūtenmorgens,” - tā par grāmatu nedēļrakstā „Kultūras Forums” savulaik rakstīja literatūrzinātnieks Pauls Daija.

Šī ir klausāmgrāmata, kas noteikti uzlabos garastāvokli un ļaus palūkoties uz dzīvi caur gaišu smieklu prizmu”, saka izdevniecības pārstāve Liāna Langa. „Pasmaidīt par sevi, savām neveiksmēm un veiksmēm ļaus Māra Bērziņa izdomātais varonis Gūtenmorgens.”

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti