Manuskriptu «Brokastis Tifānijā» izsolē iegādājies krievu miljardieris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trūmena Kapotes romāna „Brokastis Tifānijā” manuskriptu izsolē Ņūhempšīrā par 306 tūkstošiem ASV dolāru iegādājies krievu miljardieris Igors Sosins, ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz izsoles rīkotāju „RR Auction” sniegto informāciju.

Tirdzniecības nama "Старик Хоттабыч" tīkla izveidotājs Sosins plāno manuskriptu izstādīt Maskavā un Monako.

Romāna „Brokastis Tifānijā” manuskripta sākumcena bija 100 000 ASV dolāru, taču izsoles rīkotāji plānoja par apdrukāto lapu kaudzīti iegūt vismaz 250 000 ASV dolāru.

84 lapas biezo manuskriptu Trūmens Kapote sarakstīja 1958.gadā izdevniecībai „Random House”, kura to izdeva grāmatā. Manuskriptā ir neskaitāmas autora piezīmes, to skaitā arī varoņu vārdu izmaiņas. Sākotnēji romāna galveno varoni bija paredzēts nodēvēt par Koniju Gustavsoni (Connie Gustafson), bet pēc tam viņa ieguva Holijas Golaitlijas (Holly Golightly) vārdu. Uz manuskripta pirmās lapas ar Kapotes roku rakstīts arī romāna nosaukums.

Sākotnēji romāna izdošanas tiesības piederēja „Harper’s Bazaar”, taču žurnāls atteicās to publicēt aizdomīgā galvenās varones tēla dēļ. Holija ir jauna meitene, kura dzīvo uz bagātu mīļāko rēķina. Publicēšanas tiesības pāpirka žurnāls „Esquire” un nopublicēja romānu. Vienlaikus parādījās arī grāmata.

Savukārt 1961.gadā romāns piedzīvoja ekranizāciju, kurā galvenās varones lomā iejutās Odrija Hepberna. Režisora Bleika Edvardsona filma saņēma divus ASV Kinoakadēmijas balvas „Oskars”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti