LTV1 un Latvijas Radio tiešraidē - atvadīšanās no Imanta Ziedoņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Trešdien, 6. martā, LTV1 un Latvijas Radio 1 tiešraidē translēs atvadīšanos no dzejnieka Imanta Ziedoņa Rīgas Domā.

Atvadīšanos no Imanta Ziedoņa LTV1 pārraidīs no pulksten 10.00 līdz 14.00. Dievkalpojumu pulksten 13.00 vadīs mācītājs Juris Rubenis. Tiešraides laikā ar dzejnieka laikabiedriem un domubiedriem sarunāsies televīzijas žurnālisti Ilze Strenga un Andrejs Volmārs. Latvijas Radio 1 tiešraide sāksies 12:30, bet pulksten 13:00 tiks raidīts arī piemiņas dievkalpojums.

Pulksten 14.00 LTV1 piedāvās Imanta Ziedoņa epifānijas autora lasījumā „Ieklausies, ar Tevi runā...” (režisore Virdžīnija Lejiņa, mūzikas autors Raimonds Tiguls). Vakara programmā pulksten 18.30 būs iespēja redzēt raidījumu „Melns uz balta” - dzejnieces Liānas Langas un Imanta Ziedoņa sarunu. Savukārt pulksten 19.00 gaidāms raidījuma „100g kultūras” speciālizlaidums, kas veltīts dzejnieka piemiņai.

Latvijas Radio 1 pēc atvadu tiešraides programmā skanēs dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, bet dienas noslēgumā pulksten 22:15 „Literārā vakara” ietvaros Latvijas Radio 1 atskaņos paša dzejnieka 1976. gadā lasītās „Epifānijas” ar Raimonda Tigula muzikālo noformējumu.

Latvijas Radio 3 – Klasika Imantu Ziedoni godinās, pulksten 11:05 atkārtoti atskaņojot daļu koncertprogrammas „Atsaukšanās”, kurā 2004.gadā satikās pianists Vestrads Šimkus un Imants Ziedonis, lasot savas dzejas rindas. Savukārt plkst. 14:05 skanēs programma „In memoriam. Imanta Ziedoņa dzeja latviešu komponistu mūzikā”. Arī Latvijas Radio 2 dienas gaitā pieminēs dzejnieku, no pulksten 10:00 līdz 12:00 raidot īpašu programmu ar stāstiem par viņa devumu Latvijai, dzejas lasījumiem un dziesmām, kurās skan Imanta Ziedoņa dzejas vārdi.

Savukārt Imanta Ziedoņa 80. jubilejai veltītā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertprogramma „Atsaukšanās” (2013) ar pianista Vestarda Šimkus, klavesīnistes Ainas Kalnciemas, flautistes Ditas Krenbergas un Jaunā Rīgas teātra aktiera Kaspara Znotiņa piedalīšanos LTV1 skatāma otrdienas, 5. marta, vakarā pulksten 21.35. Pasākumu veidoja arī žurnāliste Ilze Strenga, režisors Armands Zvirbulis un scenārija autore filozofe Iveta Šimkus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti