LNB saņems Strugacku kopoto rakstu dāvinājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

5. maijā plkst. 13 par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 25. gadadienai Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 11. stāvā viena no vecākajām privātajām izdevniecībām Krievijā – „Terra Fantastica” (Sanktpēterburga) – pasniegs LNB grāmatas dāvinājumu – rakstnieku Arkādija un Borisa Strugacku kopotos rakstus vienā sējumā. Izdevumā iekļauts paaudžu pasaules skatījums. Dāvinājums uzsver Latvijas un Krievijas pašreizējo un arī turpmāko sadarbību kultūras jomā.

Kopoto rakstu izdevums „In Quarto” formātā ietver pilnīgi visus Arkādija un Borisa Strugacku kopdarbus. Grāmatas iesējums ir roku darbs, tas darināts no diviem ādas veidiem ar  īpašu iespiešanas tehniku. Grāmatu rotā bareljefs ar Strugacku portretiem, kas veidots no patinētā metāla. Izdevums ir iespiests uz īpaša augstas kvalitātes papīra „Palatina”.

Brāļi Arkādijs un Boriss Strugacki ir vieni no ievērojamākiem 20. gs. rakstniekiem Krievijā. Viņu grāmatas ir ietekmējušas vairākas mūsdienu pētnieku, inženieru un uzņēmēju paaudzes. Strugacku grāmatās ir aprakstīta personīgā brīvība, apgaismība un daiļrade. Izdevniecības pārstāvji pirmo profesionālo pieredzi ieguvuši Latvijā 20. gs. 80. gadu beigās. Tieši tad ar Rīgas privāto izdevniecību „Slovo” (Слово) un „Astral” (Астрал) atbalstu tika izdots Arkādija un Borisa Strugacku romāna „Ļaunuma apgrūtinātie” (Отягощенные злом) pirmizdevums.

Brāļu Strugacku grāmatas 20. gs. otrā ceturkšņa paaudzei ir gaišās tehnoloģiskās nākotnes iemiesojums, kad planētas Zeme iedzīvotāji apgūst kosmosu, veic zinātniskos pētījumus un rada jauno laikmetīgu mākslu. Šajā nākotnē mīt cilvēki, kuru raksturs un dzīvesveids, pēc autoru domām, ir 20. gs. 60. gadu labāko personību iemiesojums.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti