Kultūras ziņas

Pasaules kino teorētiķi par latviešu kino

Kultūras ziņas

Keramiķei Latvītei Medniecei - 90

LNB rosina vecākus lasīt bērniem grāmatas

LNB ar īpašu programmu mudina bērnus lasīt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) par oficiālu lasītāju var kļūt no piecu gadu vecuma. LNB programmā "Grāmatu starts" mudina lasīt bērnudārza vecuma bērnus un arī viņu vecākus.

LNB projekta "Grāmatu starts" laikā ģimenes, kuras savu mazo trīsgadnieku aizvedīs pirmajā apciemojumā uz tuvāko bibliotēku, saņems īpašu ciemošanās kukuli. Pagaidām gan īpašās dāvaniņas mazākajiem lasītājiem sarūpētas vien 14 Latvijas bibliotēkām. Pārējām viss vēl priekšā.

"Grāmatu starts" ar pavadošo Pūčulēna tēlu ir lasīšanas veicināšanas programma bērnudārza vecuma bērniem. Tās mērķis ir radīt bērnos vispatīkamākās atmiņas par pirmo bibliotēkas apmeklējumu un interesi pie lielajiem grāmatu plauktiem atkal atgriezties. Bez dāvanām te neiztikt - bērni, kuri pirmo reizi ieradīsies bibliotēkā, saņems grāmatu, rotaļlietu Pūčulēnu un somiņu.

Vēl šogad un 2015.gadā programmā plānots iesaistīt ap 700 bērnus 14 Latvijas pilsētās - Rīgā, Valmierā, Bauskā, Cēsīs, Kuldīgā, Ludzā un citviet. Ir bibliotēkas, kuras dāvanas bērniem saņem no LNB Atbalsta biedrības, bet daļa pašvaldību lasīšanas gaitu uzsācēju ceļa somas iegādājušās par saviem līdzekļiem.

"Viena no pusaudžu lietām varētu būt tas, ka nav jau pašam jākļūdās, pietiek, ka tu izlasi par dažādām sarežģītām situācijām. Savukārt maziem bērniem viens no rotaļu paveidiem ir dzīvot brīnumu pasaulē," pauž LNB Atbalsta biedrības vadītāja Undīne Būde.

LNB programma arī vēršas pie vecākiem ar aicinājumu apzināties priekšā lasīšanas nozīmi bērna fantāzijas un ģimenes emocionālās saites stiprināšanā.

Programmas rīkotāji par bērna pirmo lasāmgrāmatu izvēlējušies Māras Cielēnas pasaku "Pelītes Pērlītes brauciens ar gultu" ar Ilzes Dambes ilustrācijām.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti