Kultūras rondo

Kustība “Satiec savu meistaru!” šogad aicina domāt par prasmēm nākotnē

Kultūras rondo

Latvija Venēcijas biennālē piedāvās vērtēt daudzdzīvokļu namu arhitektūru

LNB ekspozīcijā “Grāmata Latvijā” iekļaus jaunus lasītāju pieredzes stāstus

LNB aicina pieteikt savu lasītāja pieredzes stāstu ekspozīcijai «Grāmata Latvijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) iecerējusi papildināt pastāvīgo ekspozīciju “Grāmata Latvijā” ar mūsdienu lasītāju pieredzes videostāstiem, kas atklāj grāmatas suģestējošo spēku.

"Izstādes sadaļā, kas saucas "Vara”, vēlamies akcentēt lasītāju pieredzi, kas saistīta ar kādas grāmatas varu pār cilvēku, kā grāmata ietekmējusi cilvēka dzīvi,” Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo” atklāj viena no projekta vadītājām Elīna Kalniņa.

Projekta vadītājas aicina ikvienu, kurš lasa un kuram ir šāda pieredze, dalīties ar to, piesakoties dalībai projektā.

Projekta vadītāja Inga Surgunte atklāj, ka jau šobrīd izstādē var iepazīt astoņus lasītāju stāstus, bet bibliotēkas darbinieki vēlas apmeklētājus iepazīstināt ar jauniem stāstiem. Kad ekspozīcijā būs aplūkojami jaunie videostāsti, līdzšinējos stāstus, visticamāk, varēs iepazīt LNB mājaslapā.

Tos, kuri vēlas piedalīties un izstāstīt savu stāstu par grāmatu, kas spilgti ietekmējusi vai mainījusi dzīvi, aicina līdz 1. maijam rakstīt vēstuli uz e-pastu: [email protected] vai arī sūtīt vēstuli pa pastu uz LNB, ja tā ir ērtāk. Pieteikuma vēstulē projekta autores aicina nedaudz pastāstīt par sevi, par savu īpašo grāmatu, jau nedaudz atklājot šo stāstu.

Jaunos stāstus kopā ar projekta autorēm veidos režisore Ieva Ozola, un viņas iecere ir doties pie stāstītājiem un filmēt tos viņiem ierastā vidē, nevis aicināt uz bibliotēku.

Jaunie lasītāju pieredzes stāsti LNB ekspozīcijā "Grāmata Latvijā" būs aplūkojami šīs vasaras beigās.

LNB pastāvīgā ekspozīcija "Grāmata Latvijā" ir 21. gadsimta un bibliotēkas jaunā veidola iedvesmots stāsts par Latvijas grāmatniecības vēsturi pasaules kontekstā. Tā apskatāma jau otro gadu. Ekspozīcijas "Grāmata Latvijā" centrā ir grāmata – gan kā materiāls objekts, gan kā sociāla un garīga parādība, kas mainījusi un maina sabiedrību, cilvēku dzīves un prātus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti