Literatūras žurnāla «Punctum» festivāls šogad būs veltīts kopienas tēmai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Literatūras žurnāla "Punctum" festivāls notiks no 25. maija līdz 3. jūnijam, pievēršoties kopienas tēmai. Šogad festivālā tiks atzīmēta izcilā trimdas dzejnieka, latviešu modernisma klasiķa Linarda Tauna simtgade. Atklāšanas pasākumā 25. maijā notiks horeogrāfes Kristīnes Brīniņas kolektīvā dejas performance, ukraiņu autoru lasījumi un grupas "Sigma" koncerts, savukārt noslēguma koncertā 3. jūnijā Linarda Tauna dzeju interpretēs mūziķis Shipsi, aktieri Kaspars Znotiņš un Kaspars Aniņš, režisore Māra Ķimele, informēja festivāla rīkotāji.

"Kopienas tēma ir īpaši aktuāla šobrīd, kad Krievijas uzsāktajā karā ukraiņi varonīgi aizstāv fundamentālās tiesības uz mieru un brīvību. Spēja solidarizēties būs izšķiroša arī draudošās ekoloģiskās katastrofas kontekstā. Apcerot civilizācijas nākotni un vērojot, cik saliedēti ukraiņi aizstāv savu dzimteni, kopienas tēma iegūst jaunas nozīmes arī kultūrā. Tālab "Punctum" festivāls šogad izcels Ukrainas mūsdienu literatūru un Latvijas literatūrā sastopamās domubiedru grupas, kā arī veidos diskusiju par kultūras kopienu nākotnes iespējām," skaidroja organizatori.

Šogad festivālā tiks atzīmēta arī trimdas literātu un mākslinieku grupas "Elles ķēķis" dalībnieka, dzejnieka Linarda Tauna simtgade, aktualizējot viņa darbus mūsdienu kontekstā. "Latviešu modernisma klasiķim Linardam Taunam bija izšķiroša loma latviešu dzejas atjaunināšanā trimdā pēc Otrā pasaules kara. Tauns un viņa paaudze bija atvērti Rietumu laikmetīgās dzejas meklējumiem, tādēļ radīja savu īpašu, no Padomju Latvijas literatūras atšķirīgu latviešu modernisma paveidu, kuram bija daudz sekotāju trimdā un daudz cienītāju arī Latvijā," stāsta literatūras pētnieks, dzejnieks, Linardam Taunam veltītā simpozija veidotājs Kārlis Vērdiņš.

Plašāka informācija par festivālu atrodama interneta žurnālā "Punctum" un festivāla "Facebook" kontā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti