Kultūras rondo

Aizvadītais gads latviešu literatūrā. Vērtē Edgars Lāms, Igeta Gredzena un Mārtiņš Laizāns

Kultūras rondo

Atklājums Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles restaurācijā - gailis sēž 91,6 metru augstumā

LALIGABAs ceremoniju veidos “Literatūre” radošā komanda. Ieceres atklāj Gustavs Terzens

Literatūras gada balvas laureātus noskaidros raidījuma «Literatūre» veidotā ceremonijā LTV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šogad Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) ceremonija uzticēta raidījuma “Literatūre” radošajai komandai, kura sākusi filmēt kadrus šim notikumam.

“Literatūres” radošās komandas pārstāvis, žurnālists Gustavs Terzens Latvijas Radio atklāj, ka filmēšanas grupa apciemos katru LALIGABA laureātu.

"Marta dodas pie visiem uzvarētājiem. Viņa apbalvo un zvana man, un līdz ar to es saņemu atļauju darīt to, ko padodas darīt vislabāk – iet pie cilvēkiem un lasīt," stāsta Gustavs Terzens.

Uzvarētājus publiski paziņos 30. aprīlī, kad "Literatūres" komandas veidoto apbalvošanas ceremoniju no pulksten 21.05 varēs vērot LTV1 un Replay.lv.

"Izaicinājums ir ievērot šobrīd noteiktos drošības ierobežojumus. Visai filmēšanas grupai nepārkāpt, neapdraudēt, bet nodoties literatūrai," bilst Gustavs Terzens, stāstot par to, kā notiks grāmatu lasīšana.

Viņš atklāj, ka visticamāk ies līdzīgu ceļu, kā daudzi šobrīd ikdienā turpina strādāt, tas ir, izmantojot kādu digitālo rīku.

Vēl, gaidot LALIGABA apbalvošanu, grāmatu blogeri, lasītāji un literatūras entuziasti visu aprīli ir aicināti piedalīties konkursā un savos sociālo tīklu profilos publicēt attēlus un vērtējumus par LALIGABA nominētajiem darbiem, lietojot tēmturi #laligaidas. Interesantākie sniegumi ik trešdienu saņems vērtīgu lasāmvielu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti