Kultūras ziņas

Brīvības piemineklis 100 fotogrāfijās

Kultūras ziņas

"Lutišķi. Simtgade" – traģēdija pierobežā

Pasniedz Latvijas Literatūras gada balvas

Literatūras gada balva šogad Ābelei, Sirmajai, Manfeldei un Vērdiņam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

27.aprīlī RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6 tika pasniegtas Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA).

Dzejas kategorijā balvu saņēma Daina Sirmā par krājumu “Dievaines” (“Pētergailis”), bet prozas kategorijā – Inga Ābele par romānu “Duna” (“Dienas Grāmata”).

Balva par labāko oriģināldarbu bērniem piešķirta Andrai Manfeldei par “Kurš no mums lidos?” (“Dienas Grāmata”), bet labākā tulkojuma balva piešķirta Kārlim Vērdiņam par Emīlijas Dikinsones dzejas izlasi “Āboliņš un bite” (“Neputns”). 

Dzejnieks Toms Treibergs par Latvijas Literatūras gada balvām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Ceremonijā tika sveiktas arī abas jau izziņotās speciālbalvu par izcilu ieguldījumu literatūrpētniecībā ieguvējas: Gundega Grīnuma par pētījumu “Viņpus Alpiem. Rainis un Aspazija Kastaņolā. Jaunatklāti tuvplāni” (“Mansards”) un Māra Grudule par monogrāfiju “Latviešu dzejas sākotne 16. un 17. gadsimtā kultūrvēsturiskos kontekstos” (LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts).

Tika godināta arī LALIGABA 2018 mūža balvas ieguvēja literatūrvēsturniece Līvija Volkova (1931), kuras ieguldījums latviešu literatūras vēstures izpētē vispirms saistās ar Rūdolfa Blaumaņa personību un mantojumu.

''Delfu'' balvu speciālbalvu saņēma  Rūta Briede par darbu "Kaiju karalienes noslēpums." Jāņa Rozes grāmatnīcu tīkla balva par pirktāko grāmatu - Andra Manfelde par romānu "Virsnieku sievas".

LALIGABA ekspertu komisijā šogad strādāja literatūrkritiķe un tulkotāja Ieva Kolmane, kultūras žurnāliste Undīne Adamaite, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups, LNB Bērnu literatūras centra un lasīšanas veicināšanas programmu vadītāja Silvija Tretjakova, rakstnieks Osvalds Zebris un dzejnieks Henriks Eliass Zēgners. Balvu ieguvēji tika noskaidroti aizklātā balsojumā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti