Kultūras ziņas

Hardija Lediņa gads turpinās Anglikāņu baznīcā

Kultūras ziņas

"Lielā mūzikas balva 2014" - jau šovakar!

Dzejnieces Liānas Langas jubileja

Literāti pulcējas Liānas Langas dzimšanas dienas svinībās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27.februārī Ikšķiles kultūras namā pulcējās dzejnieces un publicistes Liānas Langas draugi - rakstnieki un viņas daiļrades cienītāji, lai sveiktu dzejnieci jubilejā. Pasākumā notika arī pirmizrāde Ināras Kolmanes veidotajai filmai par dzejnieci.

Dzejnieces Liānas Langas radošās darbības kontā ir četri dzejoļu krājumi, dzeja bērnu un arī pieaugušo mūzikai. Liāna Langa bijusi kinoscenāriju autore, sarakstījusi libretu Artura Maskata operai "Valentīna", dzejniece arī vada literatūras žurnālu "Latvju Teksti".

27.februārī prezentētā filma par dzejnieci ne tikai atklāj interesantus un personību veidojošus notikumus, bet lieku reizi arī apliecina Langas valodisko virtuozitāti.

"Es domāju, ka viņa latviešu valodu jūt un izdzīvo tādā līmenī, kuram vairs līdzvērtīgu diez vai var atrast," saka rakstniece Nora Ikstena.

"Liānas Langas dzeja ir nevis ūdentiņš vai tējiņa, bet tāds ļoti stiprs eliksīrs, tur ir koncentrētā veidā pateikts viss. Valodas bagātība un daudzplākšņainība ir kaut kas ļoti īpašs, kas parasti latviešu dzejā nav," norāda dzejnieks  Kārlis Vērdiņš.

Nereti tie, kuri nav lasījuši Liānas Langas dzeju, pazīst viņu kā aktīvu publicisti. Langa ir viedokļu līdere arī jautājumos, kas neskar literatūru un rakstniecību. Autore savu aktivitāti skaidro gluži vienkārši - ar iedzimtu temperamentu. "Es skatos tikai nākotnē, kur, man liekas, sabiedrībai ļoti jāsaņemas tādējādos ģeopolitiskajos apstākļos, jāapzinās mūsu valsts vērtība un visiem morāliem spēkiem jāsargā," paž Liāna Langa.

"Viņa tiešām ir cilvēks, ar kuru var iet mežā, uzticams cilvēks, kurš nebaidās no savas stājas, kas mūsu laikos ir reti sastopama parādība," uzsver Nora Ikstena.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti