Literārās sarunas Lūznavas muižā pavasarī turpina tikšanās ar Ivetu Ratinīku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svētdien, 7. aprīlī, Lūznavas muiža aicina uz sarunu cikla “Literārās sarunas Lūznavas muižā” turpinājumu un tikšanos ar Ivetu Ratinīku. Saruna cikla pavasara tikšanās reizi papildinās arī Ratinīkas dzejas impresija “Sataustīt laiku”, informēja Lūznavas muižas kultūras projektu vadītāja.

Iveta Ratinīka ir divu dzejas grāmatu (“Rūgts” (2011) un “tikko & tikai” (2018)) autore, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja, literatūras pētniece un liberāla politiķe ar polemiskiem uzskatiem. Kā Ivetas pasniedzēja savulaik Rēzeknes Augstskolā profesore un iecerētās sarunas vadītāja, literatūrzinātniece Ilga Šuplinska piebilst: “Joprojām atceros Ivetas spožo prātu, daudzos talantus, spēcīgo harismu un prasmi atklāti paust savu pozīciju, viedokli. Eksistenciāli ironiskā, postmoderni abstraktā (arī absurdā) stila analizētāja, pieļauju, arī mācītāja skolēniem, bet pārsteidzoši liriska un sievišķīga dzejradītāja.”

Sarunu cikla “Literārās sarunas Lūznavas muižā” mērķis ir gan atklāt, cik daudzveidīga ir jaunākā literatūra un kā tā stiprina Latgales kultūrtelpu un ļauj apjaust latvisko latgaliskumu, gan ļaut muižai meklēt pašai savu sarunu klausītāju un jautātāju, piedāvājot žanriski atšķirīgus stāstus un auditorijas, kurām adresēti sarunu ciklam uzrunāto rakstītāju darbi. Līdz šim sarunu ciklā par literatūru un rakstīšanu notikušas sarunas ar latgaliešu dzejnieci, publicisti Annu Rancāni, rakstnieci Ingu Ābeli, Ludzas igauņu pētnieku Hannesu Korjus, rakstnieci Andru Manfeldi, izdevniecības “Santa” galveno redaktori Santu Dansbergu-Anču. Uz sarunu ciklu satikšanās mirkļiem Lūznavas muiža aicina jau vairāk nekā divus gadus – pirmā tikšanās par rakstīšanu notika 2017. gada nogalē, aicinot uz iepazīšanos ar latviešu bestselleru autori Karīnu Račko.

7. aprīļa literāro sarunu cikla tikšanās reizē ar Ivetu Ratinīku būs piedzīvojama arī autores dzejas impresija “Sataustīt laiku”, kurā piedalās Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentu teātris “ĶerRA” Olgas Senkānes vadībā.

Uz tikšanos ar Ivetu Ratinīku ikviens interesents aicināts 7. aprīlī plkst. 13.00, ieejas maksa 3,00 eiro. Biļetes sarūpējamas “Biļešu paradīzes” biļešu tirdzniecības tīklā un uz vietas Lūznavas muižā. Literāro sarunu cikla norisi Lūznavas muižā atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rēzeknes novada dome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti