Rīta Panorāma

"Instrumenti" Izziņo vasaras koncertus Siguldā

Rīta Panorāma

Vijas Eniņas padomi imunitātes stiprināšanai

Grāmata par cilvēku ar augstiem ideāliem - "ES. Eduarda Smiļģa dzīves ceļš"

Literārā pēcpusdiena - par Raiņa un Smiļģa attiecībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Raiņa un Aspazijas mājā trešdien, 7. februārī, notiks literārs sarīkojums „Rainis un Smiļģis. Zināmais un izzinātais”. Uzmanības centrā tajā būs abu izcilo personību attiecības – gan personiskā nozīmē, gan mākslas saistībā.

Sarīkojumā piedalīsies rakstnieks, Raiņa pētnieks Roalds Dobrovenskis, nesen iznākušās grāmatas par Smiļģi autores Rita Rotkale un Agra Straupeniece, kā arī aktrise Ausma Kantāne, kura runās Raiņa dzeju.

Rita Rotkale
00:00 / 00:19
Lejuplādēt
''Mēs šoreiz akcentēsim to, kas varbūt līdz šim nav tik smalki analizēts - Raiņa un Smiļģa attiecības, arī personiskās, un, protams, kā mākslinieku. Tur ir interesantas lietas, kas šos neparastos, liela mēroga cilvēkus vieno un, protams, ir arī tādas, kas šķir. Bet pāri visam ir  sapratne par garīgo vērtību lielumu, un tas arī vienmēr izšķir  viņu attiecību galīgo vērtējumu,''  stāsta Rita Rotkale.

Literārā pēcpusdiena iecerēta kā saruna par grāmatas “ES. Eduarda Smiļģa dzīvesceļš” tapšanu. Sarunā tiks izceltas Raiņa un Smiļģa savstarpējo attiecību peripetijas, atklājot līdz šim mazāk zināmus faktus. Sarīkojumā piedalīsies izcilais Raiņa pētnieks un rakstnieks Roalds Dobrovenskis, kā arī grāmatas autores - Rita Rotkale un Agra Straupeniece. Sev tuvo Raiņa dzeju runās aktrise Ausma Kantāne. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties grāmatu par apgāda cenu.

Sarīkojums notiks plkst. 17.00 Raiņa un Aspazijas mājā (Rīgā, Baznīcas ielā 30).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti