Lipkes memoriāla «Lasāmšķūnis» sāk darbību, tiekoties ar «Svina garšas» autoru Māri Bērziņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Žaņa Lipkes memoriālā Ķīpsalā šovakar notiks pirmā grāmatu draugu tikšanās ar nosaukumu „Lasāmšķūnis”. Pirmās tikšanās viesis būs grāmatas „Svina garša” autors Māris Bērziņš, kura darbs nupat saņēma Literatūras gada balvu un jau iestudēts arī Nacionālajā teātrī.

Lasītāji aicināti nākt ar jautājumiem autoram, kā arī ar ieteikumiem nākamajām grāmatām, kas saistītas ar vēstures tēmām. Plānots, ka nākamā mēneša "Lasāmšķūnis" būs veltīts Jaroslava Hašeka satīriskajam romānam "Krietnais kareivis Šveiks". Kā radās „Lasāmšķūņa” ideja, stāsta Žaņa Lipkes memoriāla vadītāja Lolita Tomsone:

„Runājām ar kolēģiem, ka vienmēr pietrūkst laika lasīt. Un vajadzētu papildu motivāciju, kas mudinātu izlasīt tos darbus, kuros esam ieinteresēti un par kuriem gribētu sarunāties. Un viens no tiem bija Māra Bērziņa „Svina garša”. Bet pēc tam, runājot ar draugiem un vēsturniekiem, izrādījās, ka viņiem ir vēl visādi citādi ar vēsturi saistīti romāni, par kuriem viņi labprāt sanāktu kopā un parunātu. Par „Svina garšu” pirmā doma bija tāpēc, ka ar Lipkes memoriālu to saista tēma. Tas arī ir stāsts par to, kas notiek Rīgas geto, tur arī ir [ebreju] glābšanas stāsts. Mums likās svarīgi, lai mēs varētu uzaicināt Māri Bērziņu, viņš atbildētu uz mūsu jautājumiem, sanāktu kopā cilvēki, kuriem šis romāns ir svarīgs, un izveidotos saruna.”

Ķīpsalas "Lasāmšķūnī"  tikšanās un sarunas turpmāk norisināsies reizi mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti