Liepājas Universitāte aicina uz tikšanos un diskusiju ar domātāju Bernāru Sordē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

16. septembrī Dzejās dienās Liepājas Universitātē notiks tikšanās un diskusija ar domātāju un mākslinieku Bernāru Sordē (Bernard Sordet) par to, „Kā aizstāvēt un kopīgiem spēkiem rekonstruēt Eiropu?". Diskusiju vadīs Kurzemes Humanitārā institūta pētniece Vēsma Lēvalde.

Bernārs Sordē Liepājā viesojies jau vairākkārt. 2015. gadā laikmetīgās mākslas festivālā „Akti naktī” tika izrādīts latviešu–franču mākslinieku kopprojekts – intelektuālā meditācija „Da.zA” (par atbrīvošanos no finansēm), kurai turpinājums – intelektuālā meditācija „Da.zA-2” (par pašorganizāciju) – paredzēts šogad, 17. septembrī plkst. 19 Liepājas Dzejas dienās Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā.

Diskusija ar Bernāru Sordē notiks 16. septembrī Liepājas Universitātē, 327. auditorijā pulksten 14 (ar konsekutīvo tulkojumu latviešu un franču valodā). Ieeja bez maksas.

Meditācija „Da.zA-2” vieno vārdu, attēlu un skaņu un ir uzskatāma par turpinājumu pagājušajā gadā Rīgā un Liepājā izrādītajai meditācijai „Da.zA”. Tā veltīta pašorganizācijai, kas ļauj pretoties visapkārt valdošajai finanšu loģikai un atbrīvoties no tās, izdomājot jaunu, pārrobežu kultūras telpās balstītu pasauli.

Dokumenti

Bernārs Sordē. Aicinājums veidot pasaulaptverošu Eiropu

Lejuplādēt

35.25 KB

Pašorganizācijas filozofija akcentē cilvēku spēju pašiem (bez starpniekstruktūrām, piemēram, multinacionālām kompānijām) atrast optimālāko sabiedrības organizācijas veidu – tādu, kas ņem vērā cilvēku patiesās vajadzības. Pašorganizācijai tādēļ ir potenciāls aizstāt pašreizējo, nevienlīdzību vairojošo globalizāciju.

Rūdolfa Bekiča režisētajā meditācijā autores lasījumā skanēs vēl nepublicēta Liānas Langas dzeja, kā arī dzeja no krājumiem „Vilkogas” un „Antenu burtnīca” (atdzejojums subtitros franču valodā – Astra Skrābane un Rozmarija Fransuā; domātājs un mākslinieks Bernārs Sordē lasīs fragmentus no manuskripta „Pasaules–multiversa gudrība – pārdomas par pašorganizāciju” („De l’intelligence monde-multivers – propos sur l’auto-organisation”. Fragmenti sagatavoti sadarbībā ar Arno Ferē (Arnaud Féret); tulkojums subtitros latviešu valodā – Kristīne Našeniece, tulkojuma redaktore – Rudīte Kalpiņa); dzeju un filozofisko domu ieskaus fotogrāfa Jura Kalniņa („Fotocentrs”) videofilma par pašorganizāciju (videomontāža – Arnis Kalniņš); īpaši šim notikumam radītas muzikālas improvizācijas izpildīs mūziķis un dīdžejs Kristaps Krievs (DJ Krii) un flautiste Liene Dobičina.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti