Liepājā «Dzejas dienas» atklāj pie Ķempes pieminekļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Dzejas dienu" atklāšana Liepājā notiks 11.septembrī pie dzejnieces Mirdzas Ķempes pieminekļa, bet turpināsies radošās telpas „Tējas istaba” pagalmā, lsm.lv informē Liepājas „Kultūras pārvaldes” pārstāvji.

Pasākuma veidotāji Kristaps Sudmalis un Jana Egle aicina dzejas cienītājus būt klāt notikumā, kurš ļaus izdzīvot savdabīgu dzejas un dziesmas „saplūsmes” mistēriju. Piedalīsies Kristaps Sudmalis ar grupu „Karogi”, kā arī jaunie dzejnieki un tie, ar kuru vārdiem Liepāja jau lepojas. Starp viņiem ir Sandra Vensko, Andra Manfelde, Valentīns, Laura Dudare, Dace Metēja un citi. Bet no pulksten 20.00 ikviens aicināts uz Studentu nakts dzejas lasījumiem Liepājas Universitātes telpās Kūrmājas prospektā 13.

Šogad "Dzejas dienās" Liepājā bez vietējiem autoriem piedalīsies arī Anna Rancāne, Daina Sirmā un Kārlis Vērdiņš, piedāvājot liepājniekiem ne tikai iepazīt savu daiļradi autorvakaros, bet arī iesaistīties diskusijās par literatūrā aktuālām tēmām. Kā diskusiju vadītāja pieaicināta Liepājas Universitātes lektore Sandra Okuņeva, scenogrāfs Varis Siliņš un priesteris Gatis Mārtiņš Bezdelīga.

12. un 13. septembris piedāvā pasākumus gan Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas telpās un filiālēs, gan Liepājas mācību iestādēs, kur norisināsies dzejas rīti. Savukārt 12. Septembrī pulksten 14.00 Liepājas Universitātē notiks ikgadējais seminārs „Autors. Teksts. Lasītājs”. Šogad semināra tēma ir „Dzejnieks un sabiedrība: komunikācijas iespējas un problēmas”. Seminārā piedalīsies dzejniece Anna Rancāne, Kārlis Vērdiņš, Daina Sirmā un literatūrzinātniece Anda Kuduma, Sandra Okuņeva un Edgars Lāms.

"Dzejas dienas" Liepājā noslēgsies 20. septembrī, kad Liepājas muzeja telpās tiks pasniegta Egona Līva piemiņas balva „Krasta ļaudis”. Balva tiks pasniegta jau trešo gadu. Balva „Krasta ļaudis” ir iedibināta ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Līvu, viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti