«Lielie lasīšanas svētki» pirmoreiz notiks LNB jaunajās mājās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„Lielie lasīšanas svētki” notiks jau četrpadsmito gadu, bet pirmoreiz par to mājvietu kļūs Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunā ēka – Gaismas pils, kur sestdien, 5.martā, pulcēsies aptuveni astoņsimts žūrijas ekspertu – bērnu, jauniešu un pieaugušo no visas Latvijas.

"Lielie lasīšanas svētki" notiks LNB Ziedoņa zālē. Tie noslēgs lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” pērnā gada sezonu, kurā piedalījušies teju 19 tūkstoši lasītāju no Latvijas un 40 diasporas centriem pasaulē.

Šogad svētki ir īpaši ar to, ka tie notiks divās daļās. Plkst.12 sāksies pasākums mazajiem lasītājiem, bet divos – pusaudžiem, jauniešiem un vecāku žūrijas dalībniekiem.

Bibliotēkas pārstāvis Augusts Zilberts ieskicē svētku gala rezultātus: “Žūrijas atzītāko grāmatu vidū ir gan oriģinālliteratūras darbi, gan tulkojumi. Bet liels prieks, ka īpaši varam izcelt latviešu autoru prozas un bilžu grāmatas, kas saņēmušas augstu novērtējumu. Laureātu vidū ir gan tādi zināmi meistari, kā piemēram, Arno Jundze, Luīze Pastore un Ieva Samauska, gan arī debitanti – piemēram, Mārtiņš Zutis un Sabīne Košeļeva.”

LNB pārstāvis Augusts Zilberts
00:00 / 00:41
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti