Leons Briedis: «Atziedi, dvēsele!» nebūs visiem - tas būs katram

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Koncertuzvedums "Atziedi, dvēsele!" nebūs domāts visiem - tas būs katram," intervijā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" par 65. dzimšanas dienai veltīto pasākumu, kas notiks 16. decembrī koncertzālē "Rīga", saka dzejnieks Leons Briedis. 

Jau vēstīts, ka koncertā publiku gaida senas un jaunas dziesmas, kuras ar Leona Brieža dzeju rakstījis Raimonds Pauls, Ivars Vīgners, Uldis Stabulnieks un Ēriks Ešenvalds. Netrūks arī daža laba pārsteiguma un valdīs tikai pozitīvas emocijas, sola koncertuzveduma veidotāji.

Leons Briedis intervijā atklāj, ka koncertprogramma tiek intensīvi gatavota divus mēnešus. Dzejnieks atradis tādas dziesmas, kas skanējušas pavisam reti.

Pie koncertuzveduma režijas grožiem ķēries Valdis Pavlovskis. Koncertuzvedumā piedalīsies Aija Andrejeva, Dainis Skutelis, Viktors Lapčenoks, grupa "Credo", Ginta Krievkalna, Žoržs Siksna, Ingus Pētersons, Adrians Kukuvass, Jānis Paukštello, Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā, kā arī koris “Balsis” diriģenta Inta Teterovska vadībā. Koncertprogrammas muzikālais vadītājs - Kristaps Krievkalns.

"Mēs visi būsim savējie uz skatuves," teic Leons Briedis, izsakot cerību, ka māksliniekiem tiks piedotas mazas neprecizitātes. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti