Latviski izdots franču rakstnieces Delfīnes de Vigānas romāns «Lojalitātes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latviešu tulkojumā klajā nācis franču rakstnieces Delfīnes de Vigānas romāns “Lojalitātes”, medijus informē “Jāņa Rozes apgāda” pārstāvji.

Apjomā nelielo romānu “Lojalitātes” pati autore to raksturo kā “grāmatu par klusēšanu un par to, uz ko gatavi bērni, lai pasargātu vecākus.”

Darbs ir četrbalsīgs stāstījums par atkarību un pienākumu sarežģīto tīklu. Trīspadsmitgadīgajam Teo un viņa draugam Matisam ir noslēpums. Abu skolotājai Elēnai ir aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā, bet centieni par katru cenu atklāt patiesību atmodina pašas pagātnes rēgus. Matisa māte Sesila nejauši atklāj vīra datorā ko tādu, kas liek apšaubīt, vai viņa savu dzīvesbiedru jelkad ir līdz galam iepazinusi.

Delfīnes de Vigānas (1966) psiholoģiskie romāni izraisījuši lielu interesi un piesaistījuši lasītājus gan dzimtenē, gan citās valstīs, pārtapuši filmās, kā arī saņēmuši nozīmīgas literārās prēmijas, to skaitā “Prix du Style”, “Prix des libraires”, ko piešķir grāmatu tirgotāji, un “Rotary International” balvu.

Autore ilgāku laiku strādājusi sabiedriskās domas izpētes jomā, bet nu jau vairākus gadus pilnībā pievērsusies literātes karjerai. Līdz šim de Vigāna izdevusi astoņus romānus, bijusi līdzautore lugai.

“Delfīne de Vigāna savu kolēģu vidū izceļas ar ārkārtīgu izteiksmes intensitāti un to, ka nevairās no skaudrām, skarbām, bet ļoti būtiskām tēmām,” atzīmē izdevniecībā.

Romānu tulkojusi Inta Šmite (1960), kurai ir liela pieredze gan profesionālu tulku darba vadīšanā, gan daiļliteratūras tulkošanā. Viņas tulkojumā iznākuši Mišela Turnjē, Borisa Viana, Frederika Beigbedera un citu franču rakstnieku darbi. "Jāņa Rozes apgādā" – Hedi Kadūra romāns "Valtenberga", Olivjē Burdo "Gaidot Bodžanglu", kā arī Negaras Džavadi romāns "Dezorientāliste".

Grāmata izdota ar Francijas institūta/Francijas Ārlietu un starptautiskās attīstības ministrijas atbalstu Izdevējdarbības atbalsta programmas ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti