Latviski izdots ES Literatūras balvu ieguvušais romāns «Ko atnes viļņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Turpinot iepazīstināt ar dažādu gadu Eiropas Savienības Literatūras balvas laureātiem, "Jāņa Rozes apgāds" piedāvā latviešu lasītājiem īru rakstnieces Kārenas Gilesē (Karen Gillece) romānu "Ko atnes viļņi" (“Longshore Drift”), informēja apgāda pārstāvji.

2009. gadā Eiropas Savienības Literatūras balvu ieguvušais romāns stāsta par Laru, viņas mīļoto un abu kopīgā bērna ceļojumu pa Dienvidameriku, kas tiek brutāli pārtraukts, kad dēls bez pēdām nozūd Brazīlijas tirgus laukuma burzmā. Divus gadus vēlāk, nespējot samierināties ar dēla zaudējumu un šķiršanos no mīļotā vīrieša, viņa atgriežas savās bērnu dienu mājās. Tur atsāk draudzību ar savu jaunības dienu pielūdzēju Kristiju, kuru valdzina Laras bohēmiskā daba. Tomēr interese drīz vien pāraug apsēstībā, un, kamēr Lara cenšas salāpīt savu drumstalās sašķīdušo dzīvi, Kristiju pārņem neapmierinātība ar savu likteni.

Šis ir stāsts par kaislību un nodevību, par to, kas notiek, kad mīlestību meklē neīstajā vietā, un par sāpju sagrauztas mātes nesatricināmo pārliecību, ka bērns atgriezīsies – pat tad, ja visas cerības šķiet zudušas.

Kārena Gilesē (1974) ir īru rakstniece, kura pēc jurisprudences studijām Dublinas Universitātes koledžā un vairāku gadu darba telekomunikāciju industrijā sākusi publicēt stāstus dažādos literārajos žurnālos un presē, bet 21. gadsimta sākumā pilnībā pievērsusies rakstniecībai. Ar viņas īsto uzvārdu iznākuši četri romāni. "Saragosas nakts" (2005) nominēts “Hennesy” balvai par labāko debiju īru literatūrā, bet "Ko atnes viļņi" (2006) saņēmis Eiropas Savienības Literatūras balvu. Savukārt ar pseidonīmu Kārena Perija autorei, sadarbojoties ar kolēģi Polu Periju, tapuši vēl četri psiholoģiskie trilleri.

Romānu “Ko atnes viļņi” No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka, darba māksliniecisko noformējumu veidojusi Gita Treice.

Grāmata izdota ar programmas "Radošā Eiropa" un Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti