Latviju Londonas grāmatu tirgū pārstāvēs Ikstena, Vērdiņš, Pastore un Ābele

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Londonas grāmatu tirgū šā gada aprīlī, kur Baltijas valstis savā simtgadē būs goda viesu statusā, Latviju pārstāvēs četri autori: Nora Ikstena, Kārlis Vērdiņš, Luīze Pastore un Inga Ābele. Baltijas rakstnieku delegāciju veido 12 atzīti un nozīmīgi rakstnieki, kuri atspoguļo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas augstāko sniegumu mūsdienu literatūrā.

Anete Konste par Londonas grāmatu tirgum izvēlētajiem latviešu autoriem
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kā rakstnieki izraudzīti šim pasākumam, stāsta platformas „Latvian Literature” pārstāve Anete Konste: „Pirmkārt, bija vadlīnijas no Londonas grāmatu tirgus un Britu padomes, kas noteica, ka šiem rakstniekiem ir jāpārstāv dažādi žanri. Dažiem bija jābūt jaunām grāmatām angļu valodā, dažiem nebija. Bija ļoti striktas vadlīnijas, kurās mēs centāmies iekļauties, tāpēc izvēlējāmies katrā žanrā vienu spēcīgu pārstāvi – dzejā Kārli Vērdiņu, bērnu literatūrā Luīzi Pastori un prozā Ingu Ābeli. Bet Nora Ikstena ir izvēlēta par Dienas autori. No katras valsts būs viens Dienas autors, kuram visā grāmatu tirgus laikā konkrētā dienā tiks pievērsta īpaša uzmanība. Būs intervijas, reklāmas, plakāti, viss iespējamais, lai popularizētu viņa darbu, kas iznācis angļu valodā. Noras Ikstenas gadījumā tas ir „Mātes piens” jeb „Soviet Milk”, kas ir iznācis prestižā izdevniecībā. Tāpēc mēs viņu izvēlējāmies kā Dienas autori, lai šo darbu reklamētu.”

Igauniju pārstāvēs Dienas autors rakstnieks un feļetonists Mikhels Muts (Mihkel Mutt), kā arī rakstnieki Mārja Kangro (Maarja Kangro), Andrejs Ivanovs (Andrei Ivanov) un Reins Rauds (Rein Raud)

Lietuvu pārstāvēs Dienas autore vēsturniece Kristina Sabaļauskaite (Kristina Sabaliauskaitë), Lietuvas lasītākā mūsdienu rakstniece un grāmatu sērijas „Silva Rerum” autore, kā arī rakstnieki Toms Venclova (Tomas Venclova), Undine Radzevičūte (Undinë Radzevičiūtë) un Alvīds Šlepiks (Alvydas Šlepikas). Šo rakstnieku daiļrade kopā veido plašu literāro žanru klāstu, iekļaujot dzeju, bērnu literatūru un prozu, kā arī dramaturģiju un publicistiku.

Kultūras programmas pasākumi tirgus laikā norisināsies tādās vietās kā Britu bibliotēka (British Library) un Nacionālā dzejas bibliotēka (National Poetry Library), kur lasītājiem būs iespēja satikt rakstniekus un piedalīties diskusijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti