Latvijas stendu Frankfurtes grāmatu mesē papildina Rainim veltīta ekspozīcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Arī šogad Latvijas stenda temats Frankfurtes grāmatu mesē ir „Latviandiamonds”, taču stenda veidotāji piedāvā arī jaunumu - multimediālu ekspozīcija “RAIŅA T ELPA. Plašums. Dziļums. Bezgalība”. Grāmatu gadatirgus Frankfurtē norisinās no 14. līdz 18. oktobrim.

Ekspozīcija “RAIŅA T ELPA. Plašums. Dziļums. Bezgalība" iepriekš bija aplūkojama Jūrmalas pilsētas muzejā.

Darbu “RAIŅA T ELPA. Plašums. Dziļums. Bezgalība” vairāku gadu garumā veidojuši mākslinieks Ivars Mailītis, projekta autors un vadītājs, arhitekts Matīss Mailītis, Raiņa un Aspazijas vasarnīcas projekta koncepcijas autors, režisors Viktors Jansons, kā arī Raiņa un Aspazijas vasarnīcas vadītāja, projekta konsultante Astrīda Cīrule. Telpā, kas aplūkojama Frankfurtē, būs dzirdami Raiņa darbu atdzejojumi angļu valodā (atdzejojuši Ieva Lešinska, lasa Džeids Vils).

Latvijas stendā apmeklētājiem īpaši tiks izcelti Latvijas autori darbi, kas tulkoti svešvalodās, kā arī Latvijā par labākajām atzītās grāmatu mākslas konkursa „Zelta ābele 2014” grāmatas, Latvijas literatūras gada balvas 2014 laureātu grāmatas, kā arī Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu ieguvušās bērnu literatūras grāmatas.

Latvijas stendā tiks pārstāvēti 18 uzņēmēji un biedrības - Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, Latvijas Grāmatnieku ģilde, Latvijas Literatūras centrs, Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācija, izdevēji „Lauku Avīze”, „Zvaigzne ABC”,  „Mansards”, „Jumava”, „Pētergailis”, „Liels un mazs”,„Neputns”, „Valters un Rapa”, poligrāfijas uzņēmumi „PNB Print”, „Poligrāfijas grupa Mūkusala”, „Veiters korporācija”, „Lapa”, kā arī Latvijas Grāmatu izstādes pārstāvji „BT1”.

Frankfurtes grāmatu gadatirgus laikā notiks Baltijas valstu darba grupas tikšanās ar Londonas grāmatu tirgus pārstāvjiem, lai plānotu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu dalību Londonas grāmatu tirgū viesu valsts statusā 2018. gadā.

Savukārt 17. oktobrī notiks Starptautiskās jauniešu bibliotēkas rīkots pasākums “Padomju pagātne Baltijas valstu bērnu literatūrā”, kurā diskutēs par Baltijas valstu mūsdienu bērnu literatūras tendencēm padomju pagātnes notikumu atainojumā. Sarīkojumā piedalīsies arī pārstāve no Latvijas – literatūrzinātniece un kritiķe, interneta žurnāla satori.lv redaktore Dace Bargā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti