Latvijas Radio atkārtoti izdod «Labu nakti» pasaku albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Radio atkārtoti izdevis vakara pasaciņas "Labu nakti" 50 gadu jubilejai veltīto pasaku albumu.

1965.gadā aktieris un pasaku stāstnieks Hariņš Misiņš pirmoreiz uzrunāja bērnus ar vārdiem "Labvakar, mazais draudziņ!". Toreiz radio ēterā izskanēja jauns raidījums - vakara pasaciņa "Labu nakti". Pašlaik tas kļuvis par vienu no ilgāk skanošajiem raidījumiem Latvijas Radio, ko iemīļojuši kā pieaugušie, tā bērni.

Šī gada 21.oktobrī tika atzīmēta vakara pasaciņas "Labu nakti" piektā desmitgade, kad pirmoreiz tika izdots jubilejas albums.

"Pēc daudzu klausītāju izrādītās intereses un pieprasījuma iegādāties "Labu nakti" izlasi tika pieņemts lēmums vēlreiz izdot šo albumu. Diskā klausāmas jaukākās aizvadītajos 50 gados Latvijas Radioteātrī ierakstītās pasakas. Ceru, šīs pasakas, kuras stāsta daudzu klausītāju iemīļotas ētera balsis, pieaugušajiem būs kā sirsnīgs sveiciens no bērnības, bet vēl mazajiem bērniem - iemīļots pavadonis ceļā uz sapņu pasauli," stāsta Latvijas Radioteātra producente Māra Eglīte.

Vakara pasaciņas "Labu nakti - 50" izlases divos diskos ietvertas 20 skaistākās pasakas, kuras ierakstītas no 1964. līdz 2014.gadam. "Labu nakti" albumā izvēlētas tādas pasakas kā Viļa Plūdoņa poēma "Eža kažociņš", stāsts no Olvenas Bouinas "Klāra Klukste" un Alana Aleksandra Milna grāmatas "Vinnijs Pūks un viņa draugi", kā arī Annas Sakses, Ērika Kūļa, Kārļa Skalbes, Skaidrītes Kaldupes, Sandras Vensko un citu autoru literārās un dažādu tautu pasakas.

Pasaciņas pirms gulētiešanas stāsta aktieri Harijs Misiņš, Vera Singajevska, Harijs Liepiņš, Rūdolfs Plēpis, Pēteris Liepiņš, Esmeralda Ermale, Laila Kirmuška, Santa Didžus, Edgars Lipors, Dainis Porgants un citi.

Tāpat kā vakara pasaciņas raidījumā pasakas ievada un noslēdz bērnu un vecāku iemīļotas miega dziesmiņas. Pasaku izlasi CD formātā sakārtojusi Latvijas Radioteātra redaktore Dzintra Matuzāle, datorapstrādi veicis Edgars Jackevičs, disku noformējuši mākslinieki Anita Kuņicka, Jānis Anmanis un Meldra Bula.

"Labu nakti" pasakas ik vakaru skan programmā Latvijas Radio 1 plkst. 20.45. Pasaciņas var klausīties arī Latvijas Radio interneta vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti