Kultūras ziņas

Grafiķis A. Stankevičs un "Mākslai vajag telpu"

Kultūras ziņas

Piesaki savu kultūrvietu "Kilograms kultūras"!

Romāns "Devītais" aizsāk ciklu "Laika stāsti"

«Latvijas Mediji» ar romānu «Devītais» aizsāk jaunu grāmatu sēriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izdevniecība “Latvijas Mediji” aizsāk jaunu grāmatu sēriju “Laika stāsti”. Ceturtdien, 4. jūlijā, Jelgavā notiks pirmās sērijas grāmatas “Devītais” atvēršanas svētki. Romāna autori – žurnāliste un rakstniece Dace Judina un viņas dzīvesbiedrs, komponists Arturs Nīmanis.

Vai šodienas varā ir izlīdzināt pagātni, lai mainītu nākotni? Ar šādu jautājumu katram lasītājam izdevniecība “Latvijas Mediji” aizsāk jaunu grāmatu ciklu “Laika stāsti”.

"Tas ir pirmais romāns jaunajā sērijā “Laika stāsti” – cilvēki, vara, likteņi, laiks. Četri atskaites faktori, ko laiks izdara ar cilvēku," skaidro Dace Judina.

"Tas ko nevar pastāstīt, tas, ko nevar pierādīt, bet dziļi sirdī mēs jūtam, kas tas ir tas spēks, kas mūs uztur pie dzīvības, pie saprašanas. Tā ir kā pasaka pieaugušajiem," papildina Nīmanis.

"Ir 12 laika sargi. Tad jautājums, kas ir “devītais”? Vilnis, bauslis, kalibrs, mēnesis var būt devītais… varbūt latviešu trejdeviņi, bet lai uzzinātu, ir jālasa," turpina Judina.

"Romānu sērija “Laika stāsti” atgādinās lasītājiem par Latvijas vēsturē nozīmīgiem notikumiem, tā runās par to, ka mūsu pagātne veido to, kas esam šodien," skaidro izdevniecības “Latvijas Mediji” redaktore Inga Ābelīte. "Pirms trīs gadiem Dace aizsāka romānu tetraloģiju "Latvijas simtgades romāni", kas bija līdzīgā garā ieturēti dzimtas stāsti, kas bija veiksmīga sērija, lasītāju iemīļota romānu sērija. Kad tā noslēdzās, bija jautājums, kas tālāk? Lasītāji grib vēl. Stāstu bija daudz, turpinājām strādāt pie līdzīgas sērijas."

Abiem autoriem jau ir kopīgs darbs – dzejas un eseju krājums “Divi”. Radošais tandēms regulāri dodas pie lasītājiem arī ar dažādām literāri muzikālām programmām.

Grāmatas “Deviņi” atvēršanas svētki notiks Jelgavā 4. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti