«Latvijas Grāmatu izstādē 2020» viesosies Ukrainas autori un izdevēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 28. februāra līdz 1. martam Ķīpsalā notiks starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2020”, kurā daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās arī ārvalstu izdevniecības. Jau otro gadu izstādē būs Ukrainas nacionālā ekspozīcija “Ukrainas grāmata”, kur varēs iepazīt ukraiņu literatūru un tikties ar autoriem, medijus informē organizatori.

No Ukrainas uz “Latvijas Grāmatu izstādi 2020” ieradīsies Rīgā dzimušais ukraiņu dzejnieks Andrijs Ļubka, autors Romans Zinenko, rakstnieks un izdevniecības “Folio” īpašnieks Oleksandrs Krasovickis, žurnālists, literatūras kritiķis un rakstnieks Oļegs Kudrins, kā arī apgādu “Folio”, “Ranok” un radošās aģentūras “Green Penguin” pārstāvji.

Ukrainas nacionālajā ekspozīcijā tiks prezentētas apmēram 100 dažādas grāmatas, kuras piedāvās Ukrainas izdevniecības un apgādi, tostarp “Folio”, “Ranok”, “Vivat”, “Staroho Leva”, “Meridian Czernowitz”. Interesenti varēs iepazīties ar projekta “PEN iesaka” grāmatām.

28. februārī pulksten 12.00 Rakstnieku viesistabā notiks biedrību

“Latvijas PEN” un “Ukrainas PEN” paneļdiskusija “Grāmata vs televizors. Informācijas kaujas”,

kurā piedalīsies un atbildi uz jautājumu – vai nākotne ir tiem, kas lasa? – centīsies rast dzejniece Inga Gaile, publicists Ilmārs Šlāpins, dzejnieks Aivars Eipurs un ukraiņu autors, “Ukrainas PEN” kluba biedrs Andrijs Ļubka.

Vēl pirmajā izstādes dienā uz Lielās skatuves pulksten 16.00 interesenti ir aicināti uz tikšanos ar ukraiņu autoriem Andriju Ļubku, Oleksandru Krasovicki un Romānu Zinenko, kuri prezentēs savas jaunākās grāmatas.

Savukārt pulksten 17.00 norisināsies iepazīšanās ar Ukrainas izdevējiem “Folio” un “Ranok”, kas dalīsies pieredzē un diskutēs par Ukrainas grāmatizdevniecības tirgus tendencēm, perspektīvām un sadarbību ar ārvalstu izdevējiem. Pasākumā būs arī radošās aģentūras “Green Penguin” prezentācija. Pasākumu moderēs ukraiņu žurnālists un rakstnieks Oļegs Kudrins, kurš “Latvijas Grāmatu izstādē 2020” prezentēs arī savu jaunāko grāmatu par ukraiņu dzejnieci Linu Kostenko. Pasākumi notiks ukraiņu valodā, bet tiks nodrošināta tulkošana uz latviešu valodu.

1. martā pulksten 15.15 Jautrajā lasītavā notiks grāmatas “Grāmata-ceļojums. Ukraina” prezentācija, kā arī animācijas filmas “Grāmata-ceļojums. Ukraina” demonstrēšana (ukraiņu valodā). Visaktīvākie skatītāji savā īpašumā iegūs jauno grāmatu.

Tāpat kā pagājušajā gadā, pēc “Latvijas Grāmatu izstādes” lielākā daļa eksponēto grāmatu tiks dāvināta Rīgas Ukraiņu vidusskolai, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai un Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Ukrainas informācijas centram.

Par stendu “Ukrainas grāmata” rūpējas Kultūras centrs “Latvija – Ukraina” ar Ukrainas vēstniecības Latvijā atbalstu.

“Latvijas Grāmatu izstādē 2020” Ķīpsalā piedalīsies vairāk nekā 100 uzņēmumu no 8 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Turcijas, Francijas un Ukrainas. Aktuālo grāmatniecībā izstādē prezentēs 45 Latvijas grāmatizdevēji. Vienlaikus Ķīpsalā darbosies piecas notikumu vietas: Lielā skatuve, Jautrā lasītava, Uzvediba.lv darbnīcas, Grāmatu maiņas punkts un Rakstnieka viesistaba, ko piedāvā “Jelgavas tipogrāfija”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti