«Latvijas Grāmatu izstādē 2015» apmeklētāju netrūkst jau no atklāšanas brīža

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Latvijas Grāmatu izstādē 2015” apmeklētāju netrūka jau no izstādes atklāšanas brīža. Savas grāmatas izrādīt un piedāvāt bija ieradušies gan lieli un plaši zināmi izdevēji, gan arī mazas nišu grāmatu izdevniecības. Tomēr visvairāk cilvēku pulcējās pie grāmatu maiņas punkta. Tajā cilvēki var atstāt kādu jau sen izlasītu grāmatu un vietā paņemt citu.

Briežu ģimene maiņas punktus apmeklē jau vairākus gadus.

"Mēs atnācām apmainīt savas, kas mums ir dublikāts," saka Janīna. "Mēs gribētu kaut ko tādu, kas mums nav mājās. Tikko sākām skatīties."

"Bet iepriekšējās reizes mums bija veiksmīgas, un, ziniet, tas ir ļoti patīkami, kad tu tā kā atdod jau izlasītās vai arī tās, kuras tev ir dublikāti, un te var atrast tiešām kaut ko interesantu," atzīst Indulis.

"Īpaši interesantas bija tādas, kuras ārzemēs ir izdevis latviešu apgāds, jo tās mums visu laiku nebija pieejamas, un tagad jau vairs nevar dabūt viņas. Viss ir izņemts," papildina Janīna.

Blakus grāmatu izstādei notiek arī izstāde „Skola 2015”. Tādēļ starp apmeklētājiem ir arī vairākas skolotājas. Kamēr skolēni izvēlas mācību iestādes, skolotājas labprāt izskata jaunāko grāmatu pasaulē. Mūzikas skolotāja Iveta Vīksne no Kuldīgas izstādē meklē jaunas mūzikas grāmatas, ko izmantot mācībās.

"Nopirku es Baibas Brices grāmatiņu „Es būšu varens muzikants. Dziedi un spēlē!”," atklāj Iveta Vīksne. "Tur ir dažādi pavadījumi maziem bērniem dažādiem mūzikas instrumentiem, un vēl es nopirku trīs diskus, kuros ir pavadījumi dziesmām. Didža Rijnieka dziesmas, tad vēl bērnu popgrupas „Tērvete” dziesmiņas, jo tur ir arī pavadījumi."

Vairāki cilvēki staigā no vienas izstādes uz otru. Piemēram, Pēteris ir atnācis izvēlēties skolu dēlam, taču pie reizes apskata arī akadēmisko literatūru.

"Ja turpinām izglītību, ejam studēt, tad gribētos kaut ko tādu mazliet fundamentālāku, zinātniskāku un tā tālāk. Teiksim, es apskatījos Latvijas Universitātes grāmatu apgādu un diemžēl gribēju kaut ko vairāk varbūt redzēt," stāsta Pēteris.

Īpašs stends grāmatu izstādē ir veltīts latgaliešu grāmatām. Starp vārdnīcām un kultūrvēsturiskajām grāmatām par Latgali atrodas arī latgaliešu joku grāmata. Pēc Latvijas Radio aicinājuma, Jānis Admanis no Latgales Studentu centra piekrīt vienu joku nolasīt...

Jau vēstīts, ka Ķīpsalā 27. februārī durvis vēra „Latvijas Grāmatu izstāde 2015”. Tajā piedalās lielākā daļa Latvijas lielo un mazo grāmatu izdevēju, kā arī rakstnieki un tulkotāji. Apmeklētāji var ne tikai izskatīt plašo grāmatu klāstu, bet arī aplūkot dažādas senas kartes, klausīties diskusijas par literatūru un baudīt dažādas tējas, arī izmēģināt papīra veidošanas mākslu, palūgt sevi uzzīmēt karikatūristam un iepazīties ar "Faluņ Dafa" filozofiju.

"Latvijas Grāmatu izstāde 2015" turpināsies visu nedēļas nogali.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti